Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Per Morberg om sitt långa äktenskap

05 okt, 2017 
Helena Sjögren
Per Morberg och hustrun Inese Morberg träffades redan 1979.
Inese och Per Morberg har varit ett par i 38 år. I somras skildrades deras långa relation i dokumentären Scener ur ett annat äktenskap i P1. "Man måste vara sjuk i huvudet för att göra det", säger Per Morberg i Malou efter tio.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Kocken och skådespelaren Per Morberg och hustrun Inese träffades på den legendariska nattklubben Alexandras i Stockholm 1979. Han jobbade som kock på stället och Inese var där som gäst. För Dagens Nyheter har han beskrivit hur hon utstrålade självkänsla och intelligens, men också kändes lite svår.

– Jag tänkte att henne skulle jag ha. Jag talade om det, och så fick jag det. Så jävla enkelt var det.

Sedan dess har de hållit ihop.

Skrapar inte ens på ytan

I somras släpptes P1-dokumentären Scener ur ett annat äktenskap som skildrar parets långa relation tillsammans. Bilden av ett par som lever tillsammans, men samtidigt har separata liv. Som sover i olika sovrum och har var sitt kylskåp.

När Per Morberg besöker TV4-programmet Malou efter tio tar programledaren Malou von Sivers upp den hyllade dokumentären och beskriver den som modig.

Annons

– Jag har förstått att den blivit rätt populär, men jag tycker inte ens att den skrapar på ytan. Inese har fått mest beröm, men jag är roligare, säger Per Morberg i programmet.

Per och Inese Morberg
Per och Inese Morberg. Foto: Lizzie Larsson / IBL Bildbyrå

När han får frågan vad hemligheten bakom den långa äktenskapet är, poängterar han att det är ”jättekomplicerat” att leva i tvåsamhet. Att det kan bli svårt att bibehålla glädjen och kärleken i en lång relation.

– Det är ju nästan ingen som klarar av det. Man måste vara sjuk i huvudet för att göra det, lite tokig i alla fall. Man berikar varandra så att det blir en framåtrörelse, annars är det destruktivt och då brukar det upplösas. Man går två steg framåt men bara ett bakåt för att hitta harmoni i relationen, säger han i programmet.

Dessutom framhåller han en annan viktig ingrediens.

– Att det finns en attraktion är nog själva grogrunden.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons