Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Pernilla och Bianca: ”Vi tvingades att bli vänner på tv”

18 mar, 2019 
Redaktionen
Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso om sin relation i tv-rutan
Tv-serien Wahlgrens värld gör succé och är nu inne på sin femte säsong. Här berättar Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso om livet i rampljuset, hur de båda riskerat att bränna ut sig, om sin mor- och dotterrelation och om dealen de har med sitt kamerateam.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi ses i klockarsviten längst upp på Berns i Stockholm. Fint, lyxigt och glammigt ska det vara när man träffar Sveriges mest populära mor och dotter just nu, Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso.

– Nä, men helt ärligt. Man tror kanske att livet som offentlig person är så väldigt glamoröst och perfekt, men det är verkligen inte så. Allt annat än mysigt skulle jag säga, utbrister Bianca.

Hon menar att anledningen till att deras tv-serie Wahlgrens värld i Kanal 5 blivit så populärt är just för att de visar upp verkligheten, kaoset och det osminkade.

Wahlgrens värld blev en vändning

Femte säsongen av realityserien pågår för fullt och Bianca och Pernilla får mer kärlek än någonsin från tittarna. Men till en början trodde Bianca inte att det kunde bli så populärt som det faktiskt är:

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Nej, jag trodde aldrig det skulle bli så stort. Jag är uppvuxen i en kändisfamilj där jag hela tiden känt att jag varit tvungen att försvara mig. Vi är inte bara en ”kändiskåt” familj utan har nu bevisat att vi är roliga och sköna människor som har härliga personligheter. Det blev en sådan enorm vändning där folk plötsligt kände att de kunde skryta om att de tyckte om oss.

Annons

Skillnaden mellan familjen Kardashian och oss är att vi har lite mer självdistans

Pernilla och Bianca kan tycka att det är svårbegripligt vad det är som gör dem så intressanta, men när de ser sig i rutan kan de själva skratta.

– Jo, men det är så klart att vi är roliga. Och jag som själv är realitynörd och ser på Kardashians kan ju förstå att andra som är som jag gillar att se på verklighetsprogram. Skillnaden mellan familjen Kardashian och oss är kanske att vi har lite mer självdistans och att vi visar upp vårt kaos, säger Bianca.

Bianca ingrosso, Pernilla Wahlgren och Christina Schollin
Tre generationer i rutan; Bianca med mamma Pernilla och mormor Christina Schollin. Foto: TT

På frågan om det kan uppstå en känsla av konkurrens mellan Pernilla och Bianca slår de helt ifrån sig.

– Det skulle kännas jättekonstigt om mamma och jag kände en slags tävling om vem av oss man skulle tycka bäst om. Tycker man om mig så gillar man mamma och tvärtom. Vi är typ samma personlighet men i olika åldrar, säger Bianca.

Annons

En trygg relation

Mor och dotter berättar att de aldrig stått varandra så nära som de gör i dag. Visst bråkas och tjafsas det titt som tätt, men de beskriver sin relation som oerhört mogen, trygg och kärleksfull. Det var i samband med Pernillas och Emilio Ingrossos skilsmässa i början av 2000-talet som Bianca och Pernilla hade det som tuffast, något Bianca bland annat berättat öppet om i sitt sommarprat.

Under första säsongen var mamma och jag fortfarande inte helt tajta

– Jag tror kanske vi behövde de där upp- och nedgångarna i vår relation för att bli så starka tillsammans som vi är nu, säger Bianca och förklarar att hon egentligen har tv-serien att tacka för hur deras relation ser ut i dag.

– Under första säsongen var mamma och jag fortfarande inte helt tajta. Vi tvingades mer eller mindre att bli vänner på tv. Det var dels tack vare inspelningsteamet som vi jobbade med. De fanns där och medlade. Och dels tack vare tittare som hörde av sig till oss och berättade om hur deras mor- och dotterrelation såg ut och hur de kunde känna igen sig i oss. Vi förstod att vi inte var ensamma om att ha det tufft, vilket ledde till att vi kunde förlåta och närma oss varandra.

Annons

Deal med kamerateamet

De pratar öppet om det mesta i sin serie, men när det kommer till att gräva i sin relation vill de inte göra det offentligt längre.

– Vi har en deal med kamerateamet att inte älta detta mer, förklarar Bianca.

Hon är mitt uppe i en försäljning av sin lägenhet i Norra Djurgårdsstaden, och ska flytta tillbaka till Östermalm där hon är uppvuxen. En anledning är att hon helt enkelt inte riktigt får plats i den lägenhet hon haft, på grund av alla företag som vill skänka saker till henne.

– Det är ingen bra lägenhet om man är en influencer och får 10 till 20 bud om dagen, säger hon och berättar vidare om andra stora förändringar i sitt liv just nu.

Tog slut med Phillipe

Efter fem års förhållande med Phillipe Cohen är det slut.

Break-ups är alltid tuffa och jag är inte helt återställd

– Det var inget speciellt som hände, förhållandet dog helt enkelt bara ut. Vi är vänner och kommer säkert alltid att älska varandra men det fungerade inte. Det var för det bästa, säger hon.

Bianca Ingrosso
Bianca drabbas ibland av utbrändhet och är därför noga med att planera in små pauser under dagen. Foto: Frida Funemyr

Trots uppbrottet mår Bianca efter omständigheterna bra och ser ljust på framtiden.

– Break-ups är alltid tuffa och jag är inte helt återställd. Det är klart att det går upp och ner, men jag mår bra.

Annons

Bianca om utbrändheten

Ungefär en gång per år hamnar Bianca i en slags ”utbrändhet”.

– Jag känner av det lite hela tiden. Därför är det extremt viktigt för mig att planera alla mina dagar noggrant för att inte hamna allt för djupt i det. Det hände mig senast i höstas och det är inte kul alls, berättar Bianca och räknar upp en rad symtom hon får när utbrändheten slår till som värst:

– Jag blir trött, tappar minnet, synen försämras, jag blir illamående och får väldigt nära till mina känslor. Jag kan bli väldigt ledsen och får svårt med koncentrationen. Men jag har lärt mig att strukturera mina dagar för att få återhämtning på ett bra sätt.

Bianca förklarar att det kan handla om att lägga in små 20-minuters pauser i schemat då hon bara sitter och kollar Instagram eller slappar med något annat kravlöst. Saker som ger henne balans.

Hon går också regelbundet i terapi och befinner sig just nu i en fas där hon känner sig lite vilse.

– Jag kan inte säga att jag har tappat bort mig själv, men jag har tappat lite av vad som är viktigt för mig och jobbar nu på att hitta en bra balans även när det kommer till lagom mycket jobb.

Annons

Prioriterar familjen

Förutom Wahlgrens värld är Bianca jurymedlem för Talang i TV4. Och hon får ständigt nya förfrågningar om roliga samarbetsprojekt. Hon förstår att hon står inför ett lyxproblem där hon bara kan välja och vraka mellan kul jobb, men förklarar också att bara jobbet med sminkmärket Caia, som hon har skapat, är mer än en heltidstjänst i sig.

Talangjuryn 2019
Bianca sitter i Talangjuryn tillsammans med David Batra, LaGaylia Frazier och Alexander Bard. Foto: Karin Törnblom/TT

Viktigt för både Bianca och Pernilla när de slutat jobba för dagen och kameralamporna släckts är att prioritera vänner och hemmakvällar.

– Theo är mitt yngsta barn och han är prio ett för mig just nu. Jag säger nej till utekvällar och galapremiärer för att få vara hemma med familjen så mycket jag kan. Det är tillsammans med dem som jag får ny energi och hämtar mer kraft, säger Pernilla, som just fyllt 40 år som artist och fortsätter sitt firande genom att fortsätta med sin egen show Kort, glad och tacksam.

Annons

Trots att jag alltid jobbat hårt blev det plötsligt bara för mycket

För två år sedan ungefär hamnade Pernilla också i en fas där hon, likt sin dotter, höll på att bränna ut sig. Pernilla kände sig otillräcklig hur mycket hon än gjorde och hur gott hon än försökte att räcka till.

– Jag repeterade min show samtidigt som jag spelade in tv-serien. Jag poddade och hade en massa olika samarbeten som tog min tid och kände sällan att jag hade tid för familjen. Trots att jag alltid jobbat hårt och mycket under alla år blev det plötsligt bara för mycket.

I dag har hon lärt sig att säga nej till saker hon inte hinner med eller känner för, som kändisfester och liknande. Nu har hon hittat en bra balans i sitt liv, men konstaterar samtidigt att hon inte har en enda dag ledig i sitt schema under hela våren.

– Men det är okej att köra hårt bara jag ser en ände och det gör jag. I slutet av maj någon gång har jag min nästa lediga dag…

Trots melodifestivaler och allt som Pernilla varit med om under sina år som artist tycker hon att det senaste året toppar allt.

Annons

– Det är ett fantastiskt privilegium att få turnera med sin egen show tillsammans med människor jag älskar. Tänk att det fortfarande är utsålt på varenda föreställning, det är nog bara jag och Mia Skäringer som har lyckats med det. Snacka om girlpower! Och vi spelar in Wahlgrens värld med ett drömteam verkligen. Vi har så roligt ihop och är som en enda stor familj, säger Pernilla och förklarar att hon trivs med sitt liv som det ser ut nu och känner mer passion för sitt yrke än någonsin.

Livet som singel

På frågan om Pernilla längtar efter en man i sitt liv svarar hon att det inte vore helt fel.

– Jo, men visst vore det härligt att ha någon och bara få vara ett par. Men att hålla på att dejta eller söka män på Tinder, det är inte min grej. Det måste bara hända. Och händer det så händer det.

Pernilla erkänner samtidigt att hon inte kan se hur det skulle finnas tid för en man.

– Den lilla tid jag har över tillbringar jag hellre med min familj än med en man just nu.

– Japp, nu är vi båda singlar, konstaterar Bianca.

Pernilla Wahlgren
Pernilla är öppen för att träffa någon, men erkänner att den lilla tid hon har över vill hon just nu lägga på familjen än på en man. Foto: Frida Funemyr

Hon tror att hon kommer att vara lite mer öppen för dejtande än vad hennes mamma är, även om det inte är läge än på ett tag.

Annons

– När man är äldre så är man mer restriktiv och har inte samma behov, säger Pernilla.

När jag är deppig eller så är min bästa medicin att få skratta tillsammans med andra

Men mor och dotter kommer fram till att de faktiskt söker ungefär samma egenskaper hos män.

– Vi tycker båda att det är viktigast med attraktionen i en relation. Sedan måste han ha humor, kunna laga mat, vara självständig och pratglad.

Humorn är en viktig del för alla medlemmar i familjen Wahlgren.

– Skrattet har nog varit det som främst bundit oss samman. Humor förenar hela vår familj, säger Bianca och Pernilla beskriver skrattet som helande.

– När jag är deppig eller så är min bästa medicin att få skratta tillsammans med andra.

Båda har ett hett temperament

Relationen mellan mor och dotter i dag beskriver båda som vänskaplig. De är varandras vänner, har kul ihop och stöttar varandra.

– Vi trivs väldigt bra i varandras sällskap. Folk kan fråga oss om vi inte tröttnar på att hänga så intensivt som vi gör och jovisst, emellanåt kan vi det. Men då är det ju bra att Bianca inte bor hemma längre, då kan vi bara ta en paus från varandra ett litet tag, säger Pernilla.

Annons

Båda beskriver att de har ett hett temperament så visst händer det att de ryker ihop emellanåt. Och om det är något som Bianca stör sig mest på hos sin mamma så är det när hon ”signar ut”, som Bianca uttrycker det.

– Vi kan ha bestämt att hon till exempel ska skjutsa mig en viss tid, men i stället gör hon en massa andra saker som att tvätta, hämta Theo, handla… Och när jag frågar henne gång på gång om vi inte ska åka, då stänger hon av helt och hållet. Lyssnar inte.

Pernilla är inte sen med att kontra med vad hon stör sig mest på hos sin dotter:

– Jag kan störa mig på när Bianca bara står bredvid och maler och maler.

Båda skrattar hjärtligt åt varandras pikar.

En stolt mamma

När det gäller framtidsplaner vill båda fortsätta ungefär på samma vis som de gör i dag. Bianca är ju fortfarande i början av sin karriär.

– Det är otroligt att hon inte bara gör succé som sig själv utan att hon också går igenom rutan som jurymedlem i Talang. Men det jag är mest stolt över som mamma är när jag får höra från andra hur lätt Bianca eller något av mina andra barn är att jobba ihop med. Inte sällan får jag höra hur artiga, samarbetsvilliga och trevliga de är. Detta gör mig så stolt.

Annons

– Vissa personer är på ett sätt framför kameran och på ett helt annat sätt när kameran stängts av, men jag ser hur Bianca hela tiden är densamma.

Vi är rätt vanliga, men vi skrattar massor och älskar varandra

Pernilla berättar också att många kvinnor i 50-årsåldern hör av sig och ger henne uppbackning.

– Kanske ser de hur jag som ensamstående fostrat fyra barn själv, visar ett hem i kaos och att vi alla har våra fel och brister. Vi är rätt vanliga, men vi skrattar massor och älskar varandra.

Wahlgrens värld vann kristallenpris 2018
Wahlgrens värld vann Kristallenpriset Årets program 2018. Foto: Sören Andersson/TT

Pernilla och Bianca kan inte säga hur många säsonger till det blir av serien, men de har aldrig förut fått så mycket kärlek från sina tittare eller folk de möter.

– Att vi också fick kristallenpris för bästa realityshow och för årets tv-personligheter är ju ett otroligt fint bevis på hur omtyckt programmet är.

Annons

7 snabba frågor till Pernilla och Bianca

Vem är mest flörtig?
Bianca

Vem av er är mest långsint?
Pernilla

Vem är mest glömsk?
Pernilla

Vem stör sig mest på andra?
Pernilla

Vem älskar sig själv mest?
Båda

Vem är sportigast?
Bianca

Vem slösar mest pengar?
Bianca

Det här är Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso

Namn: Pernilla Wahlgren.
Ålder: 51 år.
Yrke: Artist.
Bor: På Lidingö.
Aktuell: Bland annat i Wahlgrens värld  (Kanal 5), samt med humorföreställningen Kort, glad och tacksam.

Namn: Bianca Ingrosso.
Ålder: 24 år.
Yrke: Programledare, influencer, entreprenör.
Bor: Är på väg till Östermalm.
Aktuell: Bland annat i Wahlgrens värld  (Kanal 5), samt som jurymedlem i Talang (TV4).

Av Frida Funemyr

Läs också:

Pernilla Wahlgren klar för julkalendern 2019 i SVT

Christina Schollin, 81, om sin långa relation med Hans

Peter Wahlgren – doldisen i familjen Wahlgren

Annons