Så lever Ted Gärdestads barn i dag

Foto: Roger Tillberg/TT

Ted Gärdestad är en av Sveriges mest älskade artister genom tiderna, och hans stora låtskatt är ständigt aktuell.
Under sitt liv var Ted Gärdestad gift två gånger, och fick två barn.
Så här lever artistens barn i dag!

Ted Gärdestad var fram till sin död en av Sveriges mest hyllade artister, och än i dag lever hans musik vidare från den långa karriären.

Men Gärdestads arv är inte bara klassiska låtar som Himlen är oskyldig blå, Satellit, Come give me love och Sol vind och vatten – han har också två numera vuxna barn.

Se också: Kändisarnas historiska look-alikes

Se kändisarnas historiska look-alikes
0:58

Efter reklamen: Se kändisarnas historiska look-alikes

(0:58)

Slå på ljud

Så var Ted Gärdestads familjeliv

När Ted Gärdestad bara var 19 år gifte han sig med sin första stora kärlek, Povel Ramels dotter Lotta Ramel. De var gifta i två år innan de skilde sig, men fortsatte vara vänner.

Några år senare blev han tillsammans med skådespelaren och regissören Ann Zacharias, som han fick två barn med – dottern Sara Zacharias föddes 1982, och sonen Marc Zacharias föddes året därpå, 1983. Ted och Ann gifte sig dock aldrig, och efter några år tog relationen slut.

Ted Gärdestad med sina barn och Ann Zacharias.

Ted Gärdestad med sina barn och Ann Zacharias.

Roger Tillberg/TT

I stället hittade Gärdestad kärleken i sin andra fru Alexandra Lindholm. De gifte sig 1992, men skilde sig efter bara ett år som gifta. Ted Gärdestad gick sedan bort midsommar 1997.

Det gör Ted Gärdestads barn i dag

Sara Zacharias är helt klart den av Ted Gärdestads barn som har tagit mest plats i rampljuset. Sara hade från början inga planer på att gå i pappas fotspår och sjunga, men när hon hittade en låda med låtar som hennes pappa skrivit strax före sin tragiska bortgång bestämde hon sig för att spela in dem och göra ett album med hans outgivna låtar 2013. Året därpå hamnade hon också på Svensktoppen med en tolkning av Himlen är oskyldigt blå. I dag jobbar 39-åringen dock som socionom, och har gjort ett aktivt val att inte kliva in helt i artistbranschen.

7 saker du kanske inte visste om Ted – för kärlekens skull
Sara Zacharias jobbar inte som artist i dag.

Sara Zacharias jobbar inte som artist i dag.

Johan Jeppsson/TT

Lillebror Marc Zacharias gick en helt annan väg i livet. Han blev ultraortdox jude, och bytte namn till Moishe Zacharevsky. Moiche flyttade till Jerusalem, där han försörjde sig på att tillverka rituella bönekapslar. Han har också en fru och flera barn, och har i dag flyttat tillbaka till Sverige.

– Min pappa var en mycket religiös människa, och det är förmodligen från honom jag har fått det draget. Han hade en stört efter sanningen, även om han sökte på fel ställen, har han tidigare sagt.

Källa: Hänt.

Ted Gärdestad med Alexandra Lindholm och barnen på sin bröllopsdag.

Ted Gärdestad med Alexandra Lindholm och barnen på sin bröllopsdag.

Aftonbladet/TT