Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Så vet du att du är redo att gå vidare efter en separation

02 jul, 2019 
Rebecka Gustavsson
En lycklig kvinna som säkert var redo att gå vidare efter separationen.
När vet man att känslorna svalnat och det är dags att gå vidare? Här är fem tecken på att du är redo att lämna det förflutna – i det förflutna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att gå vidare från en relation kan både vara stundtals tufft och ta lång tid vilket är helt okej. Alla måste få ta det i sin egen takt och ibland kan hjärtesorg kännas som att den aldrig tar slut, men det gör den! För oavsett hur en relation slutade kan det ibland vara svårt att veta när det är dags att lämna det förflutna där det hör hemma – i det förflutna.

Så vet du att känslorna har svalnat

Det är såklart olika från person till person och även från gång till gång hur lång tid det tar att komma över någon man en gång haft känslor för. Men till slut kommer man till en plats där känslorna i alla fall svalnar, hur omöjligt det än kan kännas för stunden. Ibland kan det till och med vara så att du har gått vidare, fast du inte märkt det själv. Här är fem tecken på att du har gått vidare.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

1. Förklaringen betyder inte lika mycket längre

Den där förklaringen som aldrig kom om varför det tog slut, betyder inte lika mycket längre. Det är helt enkelt inte lika viktigt att få veta varför det inte funkade. Plötsligt är det i stället viktigare för dig att utforska vad framtiden har att erbjuda.

Annons

2. Du har slutat hoppas

Det behöver inte alltid vara så dramatiskt som att ”hoppet är det sista som lämnar en”. Du har helt enkelt bara slutat drömma om att det kommer bli ni igen, och i stället insett att det kanske inte var så bra som du målade upp det.

3. Varje signal påminner inte om hen

När telefonen plingar till tar hjärtat inte längre ett skutt, i alla fall inte av samma anledning. Du har slutat förknippa en signal med ett hopp om att det kanske är hen som hör av sig. Samtidigt från ingenstans börjar även gatorna krylla av potentiella flörtar och med ett leende på läpparna undrar du var alla kom ifrån?

4. Du har slutat älta

Till slut påminner inte varje låt och varje plats dig om hen och era minnen tillsammans. Det kan gå en hel dag, ja till och med en hel vecka och till slut en månad utan att du har skänkt det en tanke. I samtalen med dina vänner är det du själv som är högsta prioritet, inte personen du en gång var tillsammans med. Helt plötsligt kan det vara du som ger råd till dina vänner, inte tvärtom.

5. Du har slutat rotat i hens privatliv

Du har slutat söka på personens namn på sociala medier, slutat brytt dig om vad hen lägger upp eller gillar för bilder. Ja, då är du redo på riktigt. Du har nu slutat ljuga om att du inte är inne på personens profil längre och snokar runt. I stället skämtar du och skrattar åt det, hur du ens kunde tänka tanken från första början.

Foto: Unsplash.com

Annons