Sandra kände sig sviken när vännerna fick barn

Kvinna håller nyfött barn.
Mina vänner pratade bara om amning och blöjor. De var ständigt trötta, hade fula kläder och jag kände mig åsidosatt.
Annons

När jag började närma mig trettio var jag fullt upptagen med att festa och dejta killar. Mina vänner satte barn till världen men jag hade nog av mitt eget lilla universum. Jag hade mycket liten förståelse för att mina väninnors hela tillvaro nu plötsligt kretsade kring blöjor och amning.

Kände sig åsidosatt av vännerna

När jag tittade förbi sent på kvällen i mina tajta jeans och berättade om min senaste erövring eller krogrunda satt mina väninnor i sina urtvättade joggingbyxor och försökte hålla ögonen öppna. Jag gick arg och besviken därifrån för jag fattade inte varför de inte visade samma intresse för mig och mitt utsvävande liv som de gjort tidigare. Vi brukade ju dela allt med varandra och mina väninnor var en stor och viktig del av mitt liv.

Annons

Nu började jag känna mig åsidosatt och blev nästan arg när ännu en väninna glädjestrålande berättade att hon var gravid. Jag kände mig bortvald och kunde inte begripa hur mina forna så snygga och festglada kompisar reducerats till ett gäng mjölkmaskiner i fula kläder.

Skäms över mitt beteende

Men så för elva månader sedan blev jag mamma till lilla Freja som är en härlig bebis med en väldig aptit och ett starkt temperament. Hon visste från första stund att hon inte ville slösa bort sitt liv med att sova. Jag tror inte att jag fått ens fyra timmar sammanhängande sömn sedan hon föddes. Natt efter natt har jag gått runt med henne på armen och det blir man varken vacker eller klok av, ska jag säga.

Plötsligt var det jag som kollapsade i soffhörnan i urtvättade joggingbyxor och inte kunde tänka på något annat än att få sova någon gång. Nu förstår jag vad mina vänner har gått igenom och jag skäms över att inte ha varit mer förstående och hjälpsam.

Har bett om ursäkt

Jag har bett om ursäkt till allihop men jag ångrar att jag inte erbjöd mig att gå en tur med vagnen så de kunde få sova, hjälpte till att handla, diska eller tvätta.

Jag var till hundra procent upptagen med mig själv. Och jag är mycket tacksam över att jag inte har en irriterande väninna i tajta jeans som är singel och kommer förbi för att prata om sig själv.

Sandra

Foto: Shutterstock/TT

Läs också:

Mer inspirerande innehåll från allas.se:

Dela på:

Annons

Laddar