Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Tommy Körberg om första mötet med frun

06 okt, 2017 
Minna Wallén-Widung
Tommy Körberg berättar om sin hustru i Ebbots ark.
När artisten Tommy Körberg träffade sin fru Anne-Charlotte Nilsson för första gången, satt hon i publiken på en av hans spelningar. Men allt gick inte helt smärtfritt under deras första möte. "Sen kom ett fyllo och ställde sig framför, mot pelaren, och stod där och hängde", säger Tommy Körberg i SVT-programmet Ebbots ark.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Tommy Körberg, 69, har varit gift tre gånger. Sin nuvarande fru, Anne-Charlotte Körberg, 48, träffade han under en spelning på Slussens pensionat på Orust norr om Göteborg.

Tommy Körberg i Ebbots ark
Tommy Körberg i Ebbots ark. Foto: SVT

I SVT-programmet Ebbots ark återvänder han till Orust tillsammans med Ebbot Lundberg, Loreen och Adam Pålsson, och berättar då om vad pensionatet betyder för honom.

– Det här har varit mitt andra hem, jag blir alltid så väl till mods när jag kommer hit. Här träffade jag min fru för första gången.

”Blev helt upprymd”

Det var något med henne som fick artisten att haja till.

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Hon hade ett så vackert leende, så jag blev bara helt upprymd av att titta på henne, säger Tommy Körberg i programmet.

Men det fina ögonblicket var snart förbi – någon kom nämligen och ställde sig i vägen.

– Sen kom det ett fyllo och ställde sig framför, mot pelaren och stod där och hängde. Jag bara slog av och sa att jag tar inte en ton till om du ska stå där. Det tog bara fyra minuter så kom det fyra man och bar ut honom. Sen fortsatte jag att sjunga och titta på hennes vackra leende. Det var 15 år sedan, säger Tommy Körberg och ler åt minnet.

Anne-Charlotte och Tommy Körberg på premiären av Hundraettåringen som smet från notan och försvann.
Anne-Charlotte och Tommy Körberg. Foto: IBL Bildbyrå

Har en dotter tillsammans

Anne-Charlotte Körberg, då Nilsson, jobbade på den tiden på en förskola och paret gifte sig 2007. Det var en liten privat ceremoni i en kyrka i Trosa söder om Stockholm, där bara den närmaste familjen och vännerna närvarade. Den forne Abba-medlemmen Benny Andersson och hans fru Mona var bröllopsvittnen, rapporterade Aftonbladet då.

Tommy Körberg tillsammans med hustrun Anne-Charlotte Körberg och dottern Elvira på premiären av Disney
Tommy Körberg tillsammans med hustrun Anne-Charlotte Körberg och dottern Elvira. Foto: IBL Bildbyrå

Tommy Körberg har tre barn – Anton, 40, Erlend, 21, och Elvira, 8. Han var 61 år när dottern kom till världen. Tommy Körberg har tidigare berättat om vad som är tuffast med att vara en äldre pappa.

Annons

– Vi människor har inget kontrakt med livet, och kan i princip dö när som helst av vad som helst, men jag är förstås förinställd på att jag inte kommer att följa med lika länge som jag vill. För helst vill jag ju att hon ska hinna växa upp, bli myndig och lämna hemmet innan jag försvinner. Tanken att det inte ska bli så plågar mig en smula då och då, sa han till tidningen Mama 2012.

Ebbots ark med Tommy Körberg: Söndagen den 8 oktober kl 20.00 i SVT1.

 

Annons