Tommy Körberg om papparollen

Tommy Körberg och barnen och papparollen.
Tommy Körberg har tre barn med tre olika kvinnor. Nu erkänner han att han har dåligt samvete för att han inte alltid varit en närvarande pappa. "Den som säger att skilsmässobarn blir lyckliga är en stor lögnare", säger han till Aftonbladet.

Tommy Körberg blev pappa till sonen Anton Körberg när han var 29 år gammal. 1996 kom sonen Erlend och 2009 blev han pappa för tredje gången när dottern Elvira föddes.

Tommy Körberg.

Tommy Körberg. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

I podden Pappasnack pratar den folkkäre artisten om föräldrarollen och att ibland känna sig otillräcklig som förälder. Han medger också att han inte alltid känner att han räckt till och varit en helt närvarande förälder.

När äldste sonen Anton föddes var både Tommy Körberg och Antons mamma, skådespelaren Anki Lidén, mitt uppe i sina karriärer.

– Jag var ju på Dramaten då och hade just gjort Hasse och Tage. Jag var mitt uppe i smöret. Då var det inte lätt att vara farsa på det sättet jag trodde att man skulle vara. Man tittar på barnet och undrar: ”Vad fan vill du för någonting”. Det går ju inte att göra någonting åt det där nu. Men han har klarat sig bra hittills, säger han till Aftonbladet.

Valde karriären framför sonen

Tommy Körberg har tidigare varit öppen med att hans och Antons relation inte alltid varit den bästa och att han valde karriären framför sin son.

– Anton var arg, med rätta, men det var för att jag förställde mig. Jag var inte mig själv med honom. Kan du inte vara det så gå i ­terapi – det är dyrt, men bra. Förnekelse är mycket billigare, men det är också den enda fördelen, sa han till tidningen Mama 2012.

Tommy körberg och sonen Anton Körberg 2005.

Tommy körberg och sonen Anton Körberg 2005. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Samtidigt säger han att han tror alla barn påverkas negativt av uppbrott.

– Den som säger att skilsmässobarn blir lyckliga är en stor lögnare. De blir inte det förrän sen. Det är en lång sorgeprocess när föräldrarna skiljs.

”Skäms över att man inte räckte till”

Att han själv växte upp utan en riktig fadersgestalt tror han kan ha påverkat honom.

– Man skäms över att man inte räckte till. Att jag inte ansträngde mig mer. Men å andra sidan, man har ett liv och du ska försöka göra det bästa av det. Om du inte trivs i en tvåsamhet på det sättet så måste du gå, säger han i podden.

Tommy Körberg och hustrun Ann-Charlotte Nilsson.

Tommy Körberg och hustrun Ann-Charlotte Nilsson. Foto:
Eero Hannukainen / IBL Bildbyrå

Men hur är han då i sin papparoll?

– Jag är nog i mesigaste laget. Jag har svårt att säga nej. Jag har nog överöst dem med saker som jag inte borde alla gånger. Jag har skämt bort dem. De lurar mig vart de vill, säger han till Aftonbladet.

Av Helena Sjögren

Läs också:

Tommy Körberg 70 år – så firar han

Tommy Körbergs stöd till sonen Anton i sorgen efter Avicii