Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Tommy Körbergs stöd till sonen Anton i sorgen efter Avicii

08 maj, 2018 
Minna Wallén-Widung
En hel värld chockades efter Tim "Avicii" Berglings tragiska bortgång i slutet av april. Nu berättar Tommy Körberg om hur han stöttat sonen Anton Körberg, halvbror till världsstjärnan, i sorgen. "Jag har funnits vid hans sida hela vägen", säger Tommy Körberg till Hänt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den 20 april 2018 kom beskedet som skakade tusentals fans världen över – artisten och den enormt framgångsrika DJ:n Tim ”Avicii” Bergling hade hittats död i Oman, bara 28 år gammal.

Några dagar efter dödsfallet skrev Tim Berglings familj ett öppet brev, där de beskrev den press världsstjärnan levt under de senaste åren. 2016 valde han att sluta turnera för att komma undan den stress det medförde. I brevet skriver familjen att Tim Bergling inte orkade längre och att han ville få frid.

Hyllningarna till Tim ”Avicii” Bergling har sedan dess rasat in. Bland annat har stora delar av den internationella världseliten beskrivit sin beundran för och saknad efter honom. I underhållningsprogrammet ”Let’s dance” i TV4 valde produktionen att hylla artisten med ett specialskrivet dansnummer.

Tommy Körberg stöttar sonen Anton Körberg

Artistens halvbror Anton Körberg, 40, tackade i ett Facebookinlägg för allt stöd han fått efter dödsbeskedet.

”Tack till alla fantastiska människor runt omkring mig för era fina ord i en tuff tid. Ni är underbara. Jag älskar er!”, skrev han två dagar efter sin lillebrors död.

Annons

Nu berättar Anton Körbergs pappa, artisten Tommy Körberg, om hur han har försökt hjälpa sin son under den svåra tiden.

– Jag är ju Antons pappa och vi pratar regelbundet. Jag har funnits vid hans sida hela vägen. Han kommer fixa det här, säger han till Hänt.

Tommy Körberg tillsammans med sonen Anton Körberg 2005.
Tommy Körberg tillsammans med sonen Anton Körberg 2005. Foto: IBL Bildbyrå

”Väldigt ordningsam i kris”

Enligt Tommy Körberg mår sonen ganska bra med tanke på omständigheterna.

– Han är som jag, han blir väldigt ordningsam i kris. Han är bra på det sättet.

Anton Körberg och Tommy Körberg har pratat mycket i telefon den senaste tiden. Tommy säger att de två snart ska gå ut och ”ta ett glas” och prata om allting som hänt.

Tommy Körberg säger till Hänt att han varit medveten om den tuffa period som Tim Bergling gått igenom på senare tid.

– Tänk själv att försöka göra 900 spelningar på åtta år. Det är bara löjligt. Det förstår man ju att det inte håller i längden.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons