Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Trenden: Nu ska även hunden ha en egen matkasse

12 maj, 2020 
Marcus Alm
En hund med sin mat tittar upp och slickar sig runt munnen.
Foto: Shutterstock/TT
Att beställa hem så kallade matkassar blir allt vanligare, det vill säga allt fler väljer att klicka hem sina livsmedel via nätet och få dem hemkörda. Nu är det inte bara din egen mat som kan leveras vid dörren, flera företag har hakat på trenden och erbjuder hundmat enligt samma upplägg.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi svenskar har kunnat beställa hem mat till dörren i över 15 år och utvecklingen har gått i en rasande fart. År 2018 handlade vi matkassar på internet för över hisnande fem miljarder kronor enligt en undersökning från Svensk Digital Handel. Att köpa mat till sig själv och familjen online är alltså inget nytt och nu är det våra fyrfota vänners tur att haka på den populära trenden.

Det finns en rad olika företag som har gett sig in i leken för att leverera hundmat till dörren och vissa tagit ett steg längre och hittat en ny affärsmodell för hundmat online. Här tipsar vi om några olika företag och berättar mer om hur deras tjänster fungerar.

5 trick för din hund i karantänBrand logo
5 trick för din hund i karantän

Beställ hundmat online

Vetzoo

Företaget Vetzoo säljer hundmat online. Du hittar foder från de stora märkena Royal Canine (reklamlänk), FourFriends (reklamlänk) och Carrier (reklamlänk). Här finns ävdn hundgodis (reklamlänk) och tuggben (reklamlänk) till din hund.

Granngården

På Granngårdens hemsida kan du beställa klassisk hundmat (reklamlänk), hundmat för äldre hundar (reklamlänk) samt foder som är fritt från spannmål. (reklamlänk)

Annons

Hund.se

På denna sajt hittar du både mat, leksaker och andra tillbehör för hunden och får det levererat hem. Oavsett om du är ute efter nya leksaker, mat, koppel eller ett nytt fint halsband så hittar du det här.

Prenumerera på hundmat

Om du är ute efter att prova det absolut senaste för din hund så kan du numera även prenumerera på hundmat. På Buddy Pet Foods kan du beställa specialkost framtagen just för din hund (reklamlänk), baserat på ålder, ras och aktivitetsnivå.

Så funkar Buddy Pet Foods

Med prenumerationserbjudandet (reklamlänk) får du maten direkt till dörren, precis som om du hade prenumererat på en tidning. I samband med prenumerationen så får du även information om hur mycket mat hunden ska ha varje dag och du kan skämma bort din fyrfota vän riktigt ordentligt genom att skräddarsy måltiderna som skickas hem.

Källa: Svensk Digital Handel

Annons