Victoria och Daniel 10-årig bröllopsdag: nya kärleksbilder

Victoria och Daniel

Foto: TT
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar 10 år som gifta. Nu uppmärksammar hovet deras kärlek med nya, underbara, bilder.

På midsommarafton, den 19 juni, är det 10 år sedan kronprinsessan Victoria gifte sig med sin älskade Daniel Westling. Hovet firar kronprinsessparet med åtta underbara bilder – tagna i och utanför Gustav III:s paviljong ute på Haga slott.

Victoria och Daniel firar 10-årig bröllopsdag med nya bilder

victoria och daniel 10 årig bröllopsdag nya bilder

Att Victoria och Daniel låter sig fotograferas i sitt hem, istället för på Kungliga slottet, är ovanligt. Och det gör att de här bilderna är betydligt mer personliga än andra kungaporträtt. Den prisbelönta fotografen Elisabeth Toll, som egentligen är inriktad på modefotograferingar, har både lyckats skapa en avslappnad känsla – trots att kronprinsessparet både bär galaklänningar, tiara och sina ordensband.

Men hur kommer det sig att bildserien publiceras den 15 juni, med fyra dagar kvar till den faktiska bröllopsdagen? Det kan vi svara på!

Se också: Victoria går emot drottningen – beviset fångas på film

Hovets tanke med de nya porträtten

– Bilderna offentliggjordes samtidigt som vi släppte en webbsida med tillbakablickar från bröllopet och Kronprinsessparets tio år som gifta, säger hovets presssekreterare Johan Tegel.

victoria daniel 10 år som gifta nya bilder

victoria daniel 10 år som gifta nya bilder

Här kan du se den nya bröllopshemsidan!

Foto: TT

Victoria och Daniel - 10 år av kärlek

Historien bakom Victorias supersnygga sommarklänning

Mer intressant innehåll hos allas.se: