Lästips:Videotips för din trädgårdSommarblommorKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdOdla sparrisOdla på balkong

7 fina blomkombinationer för utekrukan!

24 maj, 2017 
Malin Hidesäter
Plantera sommarblommor i kruka
Plantera vackra blommor som sätter härlig färg på balkongen och uteplatsen. Här får du tips om favoriter i olika färger – och i fina kombinationer – som blommar hela sommaren!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Blomrikt och tåligt

Tåliga snötöreln ’Diamond Frost’ är en av sommarens favoriter. Tålig och blomrik hela sommaren. Blommar sent in på hösten. Petunia i olika blå toner passar fint till.

Verbena i vattenkanna
Foto: Anna Skoog

Fint kombinerat!

Så skapar du blomstrande sommarkrukorBrand logo
Så skapar du blomstrande sommarkrukor

Den nya färgen på petunian går inte av för hackor! Randig i crèmegult och vinrött passar den perfekt till den doftande äppel myntan och den ljust korallfärgade verbenan.

Annons
Sufinia och petunia i målad lerkruka.
Foto: Anna Skoog

Vackert med blå toner

Blå toner är så himmelskt vackert! Surfinia och petunia i var sin kruka men tätt intill. Måla dina terrakotta krukor i passande färg.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

 Tagetes, nemesia, petunia och rabarber i lerkrukor.
Foto: Anna Skoog

Våga blanda färger!

Gult är på väg tillbaka i många trädgårdar! Tagetes, nemesia, petunia och rabarber blir fint ihop – kan även samsas i en stor kruka.

Annons
Minipetunia, borstnejlika och doftande chokladmynta i zinkhink.
Foto: Anna Skoog

Populära pelargoner!

Pelargoner är tåliga, lättskötta och några av våra mest populära sommarblommor. Blanda dem gärna med exempelvis minipetunia, borstnejlika och doftande chokladmynta.

Verbena, solros, nemesia, petunia och husarknapp, solros och nemesian i en balkonglåda.
Foto: Anna Skoog

Snyggt att plantera i svarta krukor

Svarta krukor och balkonglådor är snyggt till alla växter – särskilt en färgstark kombination av gult och rött. Verbena, solros, nemesia, petunia och husarknapp får du här i en frodig balkonglåda. Solrosen ger lite höjd åt arrangemanget och nemesian får stå för det vilda.

Annons
Rund korg med petunia, verbena och hänglobelia.
Foto: Anna Skoog

Uppåt väggarna!

Rund korg med petunia, verbena och hänglobelia.

Annons