Här är allt vi vet om nya trädgårdsprogrammet Karl Fredrik på Österlen

Två bilder på Karl Fredrik Gustafsson som snart är aktuell med nya livsstilsprogrammet Karl Fredrik på Österlen.
Våren är här och vi längtar efter att få komma ut i trädgården igen. Det har TV4 tagit fasta på, och introducerar nu ett helt nytt livsstilsprogram.
– Tittarna kommer att lära sig massor om blommor, trädgård och inredning, säger programledaren Karl Fredrik Gustafsson i ett pressmeddelande.

Karl Fredrik på Österlen, så heter TV4:s nya trädgårdssatsning som har premiär i slutet av maj. Programledare är trädgårdsprofilen Karl Fredrik Gustafsson som många säkert känner igen från både Nyhetsmorgon och Mandelmanns gård, där han gjort flera gästspel.

Titta in hos Karl Fredrik på Österlen
Slå på ljud

Karl Fredrik Gustafsson bor på 1600-talsgården Eklaholm på Österlen i Skåne tillsammans med sambon Petter Kjellén. Här bor också hunden Hamlet och katterna Leopold och JC. På gården driver han sitt eget företag med butik och galleri, som är öppna för besökare. Som utbildad florist och landskapsarkitekt sysslar han också med blomsterarrangemang och trädgårdsdesign.

Inspiration i Karl Fredrik på Österlen

Karl Fredrik Gustafsson sitt bland blommorna hemma på gården Eklaholm på Österlen.

Karl Fredrik Gustafsson dyker snart upp i tv-rutan med ett helt nytt trädgårdsprogram. Foto: Jakob Dahlström/TV4

I Karl Fredrik på Österlen öppnar programledaren upp sitt hem – och han utlovar både inspiration och nya kunskaper om blommor och växter.

– Tittarna kommer att lära sig massor om blommor, trädgård och inredning men framför allt kommer de få så mycket inspiration att de kommer att vilja springa ut i trädgården efter att ha tittat. I de här tiderna när många sitter hemma och känner att livet är lite tråkigt känns det perfekt, säger Karl Fredrik Gustafsson i ett pressmeddelande.

Petter Kjellén, Karl Fredrik Gustafsson och hunden Hamlet på gården Eklaholm på Österlen.

Karl Fredrik Gustafsson tillsammans med sambon Petter Kjellén och hunden Hamlet. Foto: Jakob Dahlström/TV4

Vem är Karl Fredrik Gustafsson?

Det var efter att ha sett honom i Nyhetsmorgon och Mandelmanns gård som producenterna på TV4 beslutade att ge Karl Fredrik Gustafsson ett eget program.

– Karl Fredrik är en person som går rakt genom rutan. Efter att ha sett honom i olika sammanhang förstod vi direkt att han är som gjord för tv. Det här programmet kommer att vara som en grön, oemotståndlig oas i tablån, säger Caroline Norrby, exekutiv producent på TV4.

Karl Fredrik Gustafsson, som växte upp i Örebro, började redan som barn intressera sig för blommor och växtlighet. Intresset fanns i släkten och bland hans förfäder finns till och med en slottsträdgårdsmästare, skriver han på sin hemsida.

Efter gymnasiet utbildade han sig till florist och arbetade därefter bland annat hos det norska kungahuset och med blomsterarrangemangen till Nobelbanketten. Han har också drivit flera inredningsbutiker och arrangerat trädgårdsmässor.

Karl Fredrik Gustafsson är utbildad florist och landskapsarkitekt. Foto: Jakob Dahlström/TV4

Till Skåne kom Karl Fredrik Gustafsson 2014, då han började studera till landskapsarkitekt vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp. Sedan 2016 driver han sin egen verksamhet på gården Eklaholm.

Då har Karl Fredrik på Österlen premiär

Karl Fredrik på Österlen har premiär den 25 maj klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play och C More. Caroline Norrby hoppas att tv-tittarna ska tycka om det nya formatet.

– Det här är ett blomstrande och inspirerande program, som utspelar sig på en plats många tycker om. Och jag är övertygad om att svenska folket kommer att älska den charmanta, levnadsglada och mycket kunniga Karl Fredrik, säger hon i pressmeddelandet.

Läs också: John Taylors tips på plantskolan: Från budget till lyx