Trending: Videotips för din trädgårdKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdVårblommor

Höstens hetaste blomsterinspiration

06 okt, 2017 
AvMarie Kasimir
Lär dig göra höstens snyggaste blomsterarrangemang.
Sugen på att skapa något vackert av höstens blommor att pynta hemma med? Låt proffsen inspirera! Här visar blomsterkreatörerna Fredrik Larsson och Niklas Jensen fantastiska arrangemang med lyxig känsla som de skapat med relativt enkla material. De bjuder även på många fiffiga tips!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Här är höstens vackraste blomsterarrangemangBrand logo
Här är höstens vackraste blomsterarrangemang
Den här underbara kransen är skapad på en stomme av stickmassa

Höstkrans i brända toner

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Den här underbara kransen är skapad på en stomme av stickmassa. Kanske inte så enkel att åstadkomma själv men här finns massor av inspiration att hämta. Fröställningar av klematis ger en mjuk inramning till blommor, grenar, torkade kvistar med bär, skira grenverk och många olika fröställningar. Den mjuka färgskalan går i toner av rost, brunt, kanel, bordeaux och brända toner av gult och orange.

Annons
Vit rosenskära och ringblommor i olika färger blir en fin bukett tillsammans med fröställningar av exempelvis dill och torkat prydnadsgräs.

Tips! Släng inte fröställningar och torra grenverk från vissna krukväxter. De kan användas i fina arrangemang.

Skir & sommardoftande

Vit rosenskära och ringblommor i olika färger blir en fin bukett tillsammans med fröställningar av exempelvis dill och torkat prydnadsgräs. Ringblommorna ger sensommarkänsla med sin karaktäristiska doft.

Svart stickmassa är en dekorativ nyhet. Du behöver inte sätta blommorna så tätt, låt stickmassan synas!

Tips! Så lättodlade sommarblommor så har du basen till många härliga buketter.

Annons

Dramatisk krans i svart och bordeaux

Svart stickmassa är en dekorativ nyhet. Du behöver inte sätta blommorna så tätt, låt stickmassan synas! Den svarta kransstommen är bland annat dekorerad med tall, lavklädda kvistar, mörkbladig alunrot, nästan svarta blommor och bordeauxfärgade nejlikor som kontrast till det mörka.

Vilken färgexplosion!

Kransen till höger är nästan helt och hållet klädd med klippta snitt från traditionella krukväxter – två begoniaplantor, en cyklamen, en saintpaulia och en rexbegonia. Som extra pynt har man stuckit ner några rosa rosenskäror och kvistar med röda bär.

Den här buketten bygger på bladbegonians vackra blad i kombination med höstanemoner, bärkvistar och saintpaulia.

Tips! Säsongens krukväxter går alldeles utmärkt att använda i både kransar och buketter. Material till bra pris.

Annons

Blomsterbukett med bladbegonia

Prova att använda krukväxter som du klipper till snitt i dina buketter. Den här buketten bygger på bladbegonians vackra blad i kombination med höstanemoner, bärkvistar och saintpaulia.

För den pysslige – klä krukan med mjuka videkissar eller blad av lammöra.

Tips! För att förlänga snittblommor med korta stjälkar kan du använda förlängningspinnar som upptill liknar en liten vas. Fråga i din blomsteraffär.

Klä upp krukorna

Silvergirland, cyklamen och saintpaulia bildar en fin enhet.

För den pysslige – klä krukan med mjuka videkissar eller blad av lammöra. En sådan kruka har du glädje av länge. Fyll den silvriga krukan med säsongens mest lysande krukväxt. Cyklamen får ett helt annat uttryck om bladen plockas av, och de kan säkert användas i andra arrangemang.

Samplantering med saintpaulia

Silvergirland, cyklamen och saintpaulia bildar en fin enhet. Slingan med bruna blad är plockad från en planta malabarspenat.

Arrangemang: Fredrik Larsson och Niklas Jensen för Blomsterfrämjandet/Elmia garden 2017.

Film: Monica Ljungberg

Foto: Marie Kasimir och Monica Ljungberg

Annons