Trending: Videotips för din trädgårdKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdVårblommor

John Taylor om World Naked Gardening Day

04 maj, 2017 
Henrik Högström
John Taylor behåller kläderna på under World Naked Gardening Day.
Trädgårdsmästaren John Taylor har flera vänner som kastar paltorna under World Naked Gardering Day. Själv behåller TV-profilen kläderna på av anständighetsskäl. Åtminstone än så länge.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den första upplagan av World Naked Gardering Day (WNGD) hölls i september 2007. Sedan dess har evenemanget återkommit under olika datum men återfinns alltså numera 6 maj i kalendern. Företeelsen kan spåras till naturiströrelsen i USA som även har dagar för att åka hoj näck (World Naked Bike Ride) och dagar för lättklädda vandrare (Naked Hiking Day). Seattlebon Mark Storey är en av initiativtagarna till WNGD. Storey, som för övrigt är redaktör på tidningen Nude & Natural, menar att det är en helt opolitisk happening som ska vara rolig.

– Vi tänkte att om folk skulle testa att jobba i trädgården nakna så skulle de le, berättade Mark Storey för today.com häromåret.

– Det känns bara gött att vara utomhus utan kläder på. Det spelar ingen roll hur din kropp ser ut eller hur gammal du är.

Det finns ingen fast organisation som håller i arrangemanget utan det är fritt för utövare att anamma datumet och ge sig ut i trädgårdarna.

John Taylor behåller kläderna på under World Naked gardening Day.
John Taylor behåller kläderna på under World Naked Gardening Day. Foto: Massolit Förlag

”Vore oprofessionellt”

Trädgårdsmästaren John Taylor, känd som en av programledarna i Trädgårdstider bland annat, är väl bekant med dagen.

Annons

– Alla mina vänner i England håller på med det, säger trädgårdsmästaren som tycker att det är ett roligt inslag i odlingskalendern.

För egen del tänker han behålla kläderna på. Han är ju ändå en tjänsteman i Malmö stad och då vore det oprofessionellt att näcka i rabatten.

Utesluter inget

Men eftersom John Taylor ska övergå till egen verksamhet så utesluter han inte eventuell medverkan nästa år.

– Det är ju roligt och skadar ingen.

Nya säsongen av Trädgårdstider, som hade premiär i veckan, fick ett fint mottagande av publiken. Många uppmärksammade att tre av programledarna anslutit till säsongens engelska tema genom att klä sig i tweed. Det var dock ett rent sammanträffande, enligt John Taylor. Redaktionen kommer inte att uppmärksamma WNGD men John Taylor utlovar något ditåt i kommande avsnitt.

– Ja, vi ska bygga en utedusch som någon av oss ska använda.

Enligt väderutsikterna för 6 maj väntas temperaturer uppåt 20 grader och sol. Det gäller dock de södra delarna av Sverige.

Läs också:

John Taylors nya paradis – kolonilott med sambon

John Taylor tipsar: Så hjälper du insekterna

John Taylor tipsar om favoritblommorna i sommar

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons