Trending: Videotips för din trädgårdKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdVårblommor

Trädgårdsveckor på Sofiero med John Taylor 16 augusti-12 september

21 jun, 2021 
Marcus Alm
Delad bild. Till vänster: Ett underbart landskap på Sofiero. Till höger: John Taylor.
Allers Trädgård-krönikören, trädgårdsmästaren och tv-personligheten bjuder i augusti och september in till inspirerande möten och kunskapsutbyte på Sofiero. Förutom John Taylor så kommer även fler odlingsproffs, författare och kreatörer vara på plats.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För alla trädgårdsintresserade är Sofiero ett givet besök med sina vackra trädgårdsrum, verandor och orangeri – och som om detta inte vore nog kommer det i sommar finnas möjlighet att lära sig en hel del på Sofiero.

John Taylor, känd från Trädgårdstider på SVT, samt som krönikör hos Allers Trädgård och på allas.se, bjuder nämligen in till fyra sprakande veckor.

Se också: Titta in bakom kulisserna på Trädgårdstider

Trädgårdstider – behind the scenesBrand logo
Trädgårdstider – behind the scenes

Den 16 augusti-12 september kommer Sofiero att få flera olika idéträdgårdar, skapade av diverse trädgårdsprofiler, som besökarna kommer kunna inspireras av och få ta del av experternas tips och råd för att själva lyckas i trädgården.

Annons

John Taylors trädgårdsveckor på Sofiero

Under de fyra veckorna kommer bland annat blomsterkreatören Per Benjamin dela med sig av sina bästa råd och författaren Linda Schilén, som i år kommit ut med en bok om smarta trädgårdshacks, bidra med smarta tips. Utöver dessa så kommer även fler odlingsproffs att ta plats på Sofiero.

Allt detta leds av John Taylor, som agerar konstnärlig ledare för veckorna. John Taylor har tidigare varit konstnärlig ledare för Tjolöholms slott och varit trädgårdsmästare på Slottsträdgården i Malmö.

Trädgårdsveckor på Sofiero 2021

Trots att Sofiero normalt är ett populärt utflyktsmål så kommer det under veckorna 16 augusti-12 september att bli ännu mer intressant, oavsett om du är nybörjare eller erfaren i trädgårdssammanghang – eller om du bara vill njuta av den vackra parken.

Annons

– Trädgårdsveckorna på Sofiero är en naturlig samlingsplats för alla med trädgårdsintresse, särskilt i dessa tider där alltfler tagit fasta på värdet av odling och natur. Vi kommer att ha sex spännande idéträdgårdar och olika teman för varje vecka, berättar John Taylor i ett pressmeddelande.

På grund av den rådande pandemin kommer man ta till särskilda åtgärder för att öka säkerheten under evenemanget.

Källa: Sofiero.se

Annons