Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: Videotips för din trädgårdKöksträdgårdOdlingPerennerTrädgårdskalenderVårträdgårdVårblommor

Påsk: Plantera både ute och inne i kruka

01 apr, 2021 
Anna Jeppsson
Till vänster: Påskblommor planterade på en stol som gjorts om till en piedestal. Till höger: Väldoftande påskkrans.
När vårsolens strålar kittlar oss vaknar blomsterglädjen och vi tar gärna ut svängarna. Både stora och små blommor liksom det skira gröna platsar i våra krukor. En och annan påskkyckling och vackra fjädrar finns det så klart också plats för!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Påskens sötaste plantering

Karlbergare planterad med rosmarin med söta små kycklingar på band.

Vi planterade en karlbergare tillsammans med en liten rosmarin i en klassisk gammal orange gryta från Skeppshult. Påskens gulligaste kycklingar piggar upp där de hänger i bladverket.

Du gör enkelt bollarna till kycklingarna med garnet Flora från Drops. Se mer och köp garnet här (reklamlänk).

I den här prisvärda förpackningen får du ögon i flera storlekar till alla dina olika projekt. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Annons

Skötseln av en karlbergare är väldigt lätt. Den är väldigt tacksam och växer nästan som ogräs. Vill vattnas ganska rejält och kanske gödslas ibland. Eftersom den växer så mycket kan den behöva friseras då och då. Sticklingarna kan lätt rotas i vatten. Perfekt nybörjarväxt!

Pärlhyacint ger påskkänsla

Pärlhyacinter i en antik låda till påsk.

Vita och blå pärlhyacinter planterade i en antik trälåda ger mycket vårkänsla.

Annons
Pärlor i krukan är vackert till påsk.

Testa att strö ut pärlor i olika blå nyanser i den mörka jorden och linda ett pärlband runt växterna som en festlig detalj.

Här hittar du pärlor i många olika färger (reklamlänk).

Gör en piedestal av en gammal stol

Påskblommor planterade på en piedestal byggd av en gammal stol.

En gammal stol utan sits har förvandlats till en vacker piedestal. I förrådet fanns en rostig bunke med rätt mått för hålet där sitsen suttit. Båda målades med svart, halvblank fönsterfärg för utomhusbruk. Stolsryggen med fina, svarvade detaljer fungerar utmärkt som växtstöd.

Annons

Arrangemanget innehåller påsklilja, slideranka, gul primula, småblommig lila pensé och rosa pensépelargon. Utanför dörren står en vit kamelia och luftar sig.

Gör en doftande dörrkrans i vår

En väldoftande vårkrans till dörren.

Den bruna sisalkransen är dekorerad med lavendel, rosmarin och fina fjädrar. Minikrukor med vaktelägg i den gröna, mjuka växtligheten ger en fin påskkänsla.

Dessa pyttesmå terrakottakrukor finns i små storlekar, från 4 centimeter. Se mer och köp krukorna här (reklamlänk).

Annons

Plantera viol i luftkruka

Viol planterad i luftkruka med hål.

Hängande glaskulor med öppning har blivit omåttligt populära de senaste åren och finns nu i en mängd olika storlekar och former. De är som små tittskåp och variationsmöjligheterna är oändliga. Lila glaskross i botten och ett marmorerat porslinsägg lyfter fram färgen i den bedårande murgrönsviolen. En enkel och fin påskdekoration som hålls fuktig med en blomspruta. När påskhelgen är över mår blomman bra av att planteras utomhus när det är frostfritt.

Annons

Vårblommor på entrétrappan

Blommande påskkrukor på entrén.

Påskfint på trappan med samplanteringar i gamla gjutjärnsgrytor. Gula krysantemum och ranunkel i härlig kontrast till limegrön sedum 'Lemon Balls' och djupt vinröd krysantemum. Påskkänslan förstärks av de vackra roskvistarna i samma färgtoner och det lekfulla fågelboet mitt i grönskan. Det är enkelt att göra av surrad björkkvist. Lav täcker det lilla av jorden som syns och där ligger en av dekorationsfåglarna mjukt.

Annons
Följ med in i Gunnel Carlsons vårträdgårdBrand logo
Följ med in i Gunnel Carlsons vårträdgård
Annons