Så binder du finaste tulpanbuketten – 5 enkla tips

Tulpanbukett i lila toner.
Vem kan motstå tulpaner? Unna dig ett par buntar då och då och gör vackra buketter. Det är ju så välgörande att pyssla med blommor – och dessutom fantastiskt kreativt att få låta skaparlusten flöda fritt när det gäller både färg och form.

Att binda sin egen tulpanbukett är både roligt och enkelt – och resultatet blir helt underbart. Och vem kan bli annat än glad av vackra, krispiga tulpaner i allehanda färger!

Här nedan visar vi fem fina exemplar på tulpanbuketter som du kan binda själv.

Se också: Så får du tulpanerna att hålla sig fina längre

7 knep som håller tulpanerna fina längre
Slå på ljud

Vit bukett med ljusslinga

En batteridriven ljusslinga kommer väl till hands när du vill testa något nytt och ge lite extra glöd till blommorna. Här lyser den upp en vit bukett med tulpaner och ranunkler.

Vårbukett i pastellrosa

Bleka pasteller och knotiga kvistar är fint ihop. Här en maffig bukett med puderrosa hyacinter och enkla tulpaner i milda toner av rosa och lila.

Bukett med franstulpaner och hyacinter

Kontraster är kul! Rosa romantik och rostiga korgar fungerar förträffligt tillsammans. Vi valde franstulpaner och hyacinter i olika rosa nyanser och lade till purpurfärgade tulpaner för extra effekt. Den rostiga trådkorgen och zinkkrukan ger arrangemanget en rustik känsla.

Tulpanbukett i vitt och grönt

Låt amaryllisar ta tulpanbuketten till en högre nivå. Limetoner ger fräschör till alla färger men särskilt ihop med vitt och grönt. Här dubbelblommande vita tulpaner, amaryllis och ranunkler i lime, björkkvistar samt lite extra lyx i form av vita syrener och pistagekvistar från blomsteraffären.

Franstulpaner och bukettanemoner i buketten

Att bygga bukett på ett färgtema funkar alltid. Och visst är mörklila franstulpaner och ljuslila bukettanemoner ett elegant par. Lägg till några videkvistar i buketten för en vårligare och livligare look.

Skötselråd tulpaner

Skär av stjälken 1–2 cm, använd en vass kniv. Ställ blommorna i kallt vatten med omslagspappret/plasten kvar som stöd 1–2 timmar. Då hinner stjälkarna suga åt sig vatten och blir raka, stadiga och fina.

Av Minningogflora.dk

Foto: Tia Borgsmidt, Ibulb.org

Enkla knepen: Så får du tulpanerna att hålla extra länge