Lästips:Videotips för din trädgårdSommarblommorPerennerTrädgårdskalenderOdla på balkongOdla jordgubbarBuketter och blomsterarrangemang

Så håller du grannens katt borta från tomten

13 jun, 2016 
Sofia Gerholm
grannens katt i min trädgård
Vad ska jag göra för att slippa denna katt på min tomt? Jag har bott här i decennier och trivts, men nu håller trivseln på att försvinna, skriver Margit. Kattexperten ger råd.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Trivseln försvinner

Min nya granne har en stor utekatt som trivs på min tomt. Den använder mina rosenrabatter som toalett, dödar koltrastar (2 stycken!) och en gång fann jag den på min vita duk på bordet i uterummet. I uterummet äter jag lunch och träffar mina vänner.

Jag har hört av grannen att katten kommer hem med döda möss. Som du förstår har jag talat med grannen, som säger att ”stänger vi in katten kommer den att dö”.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Vad ska jag göra för att slippa denna katt på min tomt? Har köpt Cat & Dog Stop, men det bryr sig katten inte om. Jag har bott här i decennier och trivts, men nu håller trivseln på att försvinna.
Margit

Det är inte helt lätt att få bort en katt som gillar att hänga i ens egen trädgård. Det finns inga lagar idag som säger att man inte får släppa ut en katt helt fritt. Så du måste försöka skrämma bort katten från din tomt och ditt uterum. Titta över din trädgård om du kan täppa till tydliga kattingångar med nät.

Det finns också olika typer av djurskrämmor på marknaden idag. Gå in på hemsidan motavack.se, där finns både sådant som sprutar vatten och ger ifrån sig höga ljud när den känner att något rör sig i närheten. Den kan du rigga upp på kvällar och nätter i sin trädgård.

Det finns även en liten tryckluftsbehållare som heter SSSCAT, som blåser luft plötsligt när något kommer för nära. Den är smart att ha i dörröppningen till uterummet. Du hittar den i djurbutiken. Hoppas att dessa goda råd ska hjälpa dig att hålla grannkatten borta.
Susanne

Läs fler frågor och svår från vår kattexpert här där du även kan ställa din egen fråga>>

Annons