Vackert arrangemang med vårlökar i en gammal soppskål – 3 enkla steg

Planterade vårlökar i en soppskål.

Foto: Anni Jähde

Köp hem blommande vårlökar i krukor och plantera för en härlig vårkänsla. Lökarna kräver inte mycket, därför funkar det mesta som planteringskärl.

Följ dessa tre enkla steg för att skapa din alldeles egna vårfina arrangemang med blommande vårlökar. Du väljer själv i vad du planterar, men varför inte ta fram den där fina gamla soppskålen du kanske har i dina gömmor!

Se också: Tre vaser du borde ha hemma
0:47

Efter reklamen: Se också: Tre vaser du borde ha hemma

(0:47)

Slå på ljud

Steg 1

Häll lecakulor till hälften upp i skålen för att slippa fylla helt med jord. Det är inte nödvändigt med mycket jord eftersom lökarna har den näring och det mesta vatten som behövs under blomningen.

Fyll på med jord.

Lecakulor.

Foto: Anni Jähde

Steg 2

Är jorden i krukorna torr, ställ dem på ett fat eller en skål med vatten så de kan suga upp. Ta sedan av plastkrukorna och placera ut lökarna.

Pärlhyacint.

Foto: Anni Jähde

Steg 3

Plantera tätt och mixa sorterna. Du kan ganska lätt dra isär lökarna från varandra och blanda. Täck till sist jorden med spansk mossa, det motverkar att fukten avdunstar.

Arrangemang med vårlökar i en soppskål.

Foto: Anni Jähde

Spara till rabatten

När lökarna blommat över kan de sparas mörkt och torrt, till exempel i en papperspåse, och planteras ut i trädgården när jorden går att gräva i.

Blommande vårlökar i en soppskål.

Soppterrinen utan lock är ett loppisfynd och alldeles perfekt att göra en fin plantering i.

Foto: Anni Jähde