Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:LäsarberättelserVirkaOdlingTrädgårdHusmorstipsLoppis & antiktSpartips

Digitantböckerna – den perfekta presenten!

07 aug, 2020 
Johanna Svan
Känner du någon som är lite vilse på nätet? Det är du inte ensam om, men lugn – lösningen här här! Med hjälp av Digitant-böckerna kan fler och fler ta sig ut i den digitala världen och upptäcka alla fördelar med att vara där!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Hela 98 % av Sveriges befolkning har i dag tillgång till internet. Samtidigt upplever lever drygt en miljon personer att de lever i ett digitalt utanförskap, enligt en kartläggning som Internetstiftelsen har gjort. Det är ett handikapp i dagens uppkopplade samhälle och ger en känsla av osäkerhet, ensamhet och otillräcklighet. Och praktiska saker i livet blir onödigt svåra.

Digitant 1

Med hjälp av den enkla handboken Digitant – Din nybörjarguide till den digitala världen bjuder vi in alla till den stora gemenskapen på nätet.

Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att all kan våga sig ut i den digitala världen och upptäcka nya som gamla vänner i sociala medier, våga handla på nätet, göra bankärenden, sköta vårdkontakter och våga testa nya saker.

Digitant är helt enkelt en guide till den digitala världen.

I tio kapitel visar vi dig steg för steg hur du blir uppkopplad på ett lätt och säkert sätt. Vi följer med dig hela vägen, från det att du skaffar och väljer en enhet att surfa på till hur du använder den. Dator, platta eller telefon vi hjälper dig att välja rätt utifrån dina behov.

Annons

Vi lär dig om säkerhet, källkritik och hur du undviker att bli lurad. Du får hjälp att knyta kontakter på sociala medier och upptäcka hur roligt det är att nätverka, hitta grupper som passar dina intressen och få ny kontakt med barn, barnbarn, gamla och nya vänner.

Varje kapitel innehåller steg för steg-instruktioner och övningar så att du kan träna och känna dig säker på vad och hur du ska göra.

Dessutom får du en praktisk ordlista och en guide till nätets alla uttryckssymboler, så kallade emojisar, som kan vara bra att känna till.

Kapitel i boken:

1) Om digitalisering

2) Din persondator/läsplatta/smarta telefon

3) E-post – så skapar och skickar du digitala brev

4) Söka information på internet

5) Sociala medier – umgås med dina vänner på nätet

6) Appar – genvägar till dina favoriter via mobilen

7) Göra bankärenden via internet

8) Handla via nätet – smart, säkert och enkelt

9) Bloggar – inspireras av andra och börja själv

10) Forum – diskutera dina intressen med andra

Annons

Är du intresserad av boken till dig själv eller till någon annan?

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Digitant 2

Den efterlängtade uppföljaren till succéboken Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen!

I tio kapitel lär du dig hur du enkelt och säkert får ut mesta möjliga av din smarta telefon för att få ett enklare, roligare och rikare liv.

Den nya boken heter Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet och ger svar på de vanligaste frågorna för den som vill lära sig ännu mer om digitala tjänster för att göra sitt liv rikare, roligare och enklare. Allt görs med utgångspunkt i säkerhetstänk med enkla ste1g-för-steg-instruktioner.

Digitant – nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet består av tio kapitel där läsaren exempelvis lära får sig att hitta roliga spel, och spelkamrater, koppla upp sig mot streaming-tjänster som Netflix och Spotify, hitta drömresan, träffa nya vänner, beställa matkassar och bli en fena på att ta snygga bilder med telefonen.

Annons

I slutet av boken finns en praktisk ordlista över vanliga digitala ord och en förteckning över vanliga förkortningar som man ofta ser på internet.

Vill du ha ÄNNU roligare på nätet?

Läs mer och beställ här (reklamlänk)

Digitant 3

Digitant din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet ger i tio kapitel läsaren handfasta tips på hur man tar hand om sin privatekonomi med hjälp av nätet. Läsaren får steg-för-steg-instruktioner i hur man installerar och kommer igång med Mobilt BankID, lär sig känna igen bluffakturor och lurendrejare av olika slag samt får grundläggande kunskaper i digitala valutor som Bitcoin.

SLäsaren får också lära sig hur man skaffar e-faktura och vad man kan titta efter för att känna sig trygg när man gör ett köp i en e-handel. Boken genomsyras av ett högt säkerhetstänk och enkla tips på hur man kan hjälpa sig själv för att undvika att bli lurad på både pengar och personuppgifter.

En digitant är en kvinna i sina bästa år som känner sig trygg och bekväm i att använda de digitala tjänster som hon behöver för att göra livet rikare och roligare.

Annons

Läs mer och köp här! (reklamlänk)

Vad är en Digitant?

Digitant = En kvinna i sina bästa år som känner sig trygg och bekväm i att använda de digitala tjänster som hon behöver för att göra livet rikare, enklare och roligare.

Kan man inte vara en Digifarbror?

Jo, det är klart man kan och dessa böckerna passar precis lika bra för män som för kvinnor!

Nu finns Digitant på Facebook!

Har du redan Facebook, eller tänker skaffa det, och vill få fler tips om den digitala världen, appar, internet och mycket mer? Följ vår Facebooksida Digitant genom att klicka här och klicka på "gilla" för att få ännu mer tips!

Annons