Lästips:Pyssel med papperPyssel för barnSkapa med leraFörvandla dina loppisfynd

Återbruka dina jeans till en snygg julklapp

09 okt, 2023 
Tina Gustafsson
Finaste klappen är återbrukad, för av gamla jeans kan du göra fina grytunderlägg. Om du tänker ge bort det kan vara extra fint att stansa mottagarens initialer på upphängningsöglan.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Julklappar till hemmafixarenBrand logo
Se också: Julklappar till hemmafixaren

Spara pengar och miljön genom att förvandla dina gamla jeans till ett vackert grytunderlägg. Om du vill vara extra personlig stansar du in mottagarens initialer på upphängningsöglan.

Grytunderlägg

Material: Denimtyg, en bra textilsax och blå sytråd. Om du vill sätta på en skinnlapp behöver du även en liten bit skinn, bokstavsstansar i metall en hammare och en hålstans. Du hittar stansarna på bland annat Panduro. Du kan använda en rullkniv och skärmatta istället för en sax.

Annons

Gör så här:

1. Klipp eller skär ca 1 cm breda remsor av ditt jeanstyg. Vik remsan dubbelt, långsida mot långsida och snurra den runt, samtidigt som du syr ihop den i föregående varv med dubbel sytråd.

2. Klipp till en liten bit skinn. Vik den dubbelt och mät ut var du vill stansa dina bokstäver. Stansa bokstäverna och tryck ut två hål i vardera kortsida med hålstansen. Sy fast skinnöglan runt ytterkanten.

remsor av denimtyg i ett nystan
Låt sytråden löpa runt remsan som du syr fast och sedan in i föregående varv.
Så här fint blir slutresultatet!
Annons
Annons