Artikeln innehåller reklamlänkar

Bind din egen blomsterkrans

En blomsterkrans ligger på ett fat med vatten.

Ta en liten trädgårdsrunda och se vad du kan binda din krans av. Du kan använda till exempel klöver, vilda blommor och väldoftande örter.

Foto: Kolorit media aps

Tusenskönor från gräsmattan, små vita rosor och doftande rosmarin i stommen bildar en vacker krans. Lägg den i ett fat med vatten, så håller den så länge som möjligt.

En blomsterkrans behöver inte bara pryda huvudet. Genom att duka med en krans på bordet får du ett vackert arrangemang, samtidigt som gästerna kan se varandra över bordet. Lika fint hela sommaren – inte bara till midsommar.

Bordskrans

Material: Tjock ståltråd, myrtentråd, blomstertejp, 2 stjälkar med ca 16 små vita rosor, 2 stjälkar martorn med ca 14 blommor, prydnadsgräs, rosmarinkvistar, 2 stjälkar jättedaggkåpa, 20 tusenskönor och ett skålat fat.

Här hittar du allt du behöver till projektet (länk till Skapamer.se).

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

GÖR SÅ HÄR

Ståltråd, blomstertejp och myrtentråd

Foto: Kolorit media aps

1. Forma en liten krans av ståltråd och täck den med blomstertejp hela vägen runt.

Blommer binds runt en krans

Foto: Kolorit media aps

2. Klipp av små buketter med blommor. Tvinna fast blommorna runt kransen med hjälp av myrtentråden. Se till att stjälkarna på de tidigare blommorna döljs varje gång du binder fast fler. Snurra eventuellt upp lite myrtentråd på en pinne innan du börjar, om du tycker att den är lättare att hantera.

3. Fortsätt binda blommor hela vägen runt, vänd på kransen och fäst myrtentråden genom att köra den upp och ner några gånger mellan kvistarna. Lägg kransen i en skålat fat med vatten.

Av Nikita Nielsen

Foto: Simon Nørlev/Kolorit media

Arrangera blommorna snyggt - med hönsnät
1:11

Efter reklamen: Arrangera blommorna snyggt - med hönsnät

(1:11)

Slå på ljud