Trending: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Mammans galgar förvirrar – då visar hon smarta julknepet

21 dec, 2022 
Aino Oxblod
FotografYoutube.
Vita galgar.
Vanligtvis hänger galgarna i garderoben men med detta jultips får de genast ett nytt syfte!
Vad kan man egentligen behöva en hel hög vita plastgalgar till i juletider?
Det vet kreativa mamman Jeanne Cherry.
Här visar ett otroligt jultips med det vanliga föremålet – som får alla att häpna.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det kan gå att bygga otroliga saker av vanliga hushållsföremål om man bara är lite kreativ och har lite tålamod. Både kreativitet och tålamod har Jeanne Cherry, och när hon sätter igång är resultatet häpnadsväckande.

Den amerikanska mamman har en Youtube-kanal där hon delar med sig av olika pysselknep och annat man kan ha nytta av – och en video sticker ut från mängden. I en video som har setts nästan två miljoner gånger säger Jeanne Cherry att tittarna behöver många vita plastgalgar, ett gäng buntband och kanske lite glitter eller en ljusslinga. Man blir minst sagt fundersam på vad man kan göra med de sakerna tillsammans, men Jeannes smarta knep får alla att tappa hakan, för resultatet blir fenomenalt!

Se också: 5 enkla julpyssel att göra hemmaBrand logo
Se också: 5 enkla julpyssel att göra hemma

Smarta tipset för fint julpynt

För att bygga en fin juldekoration att hänga på väggen, husväggen utomhus eller ge bort så behöver du 16 platsgalgar och ganska stor arbetsyta, exempelvis på vardagsrumsgolvet. Börja med att ta två galgar och lägga dem med långsidorna mot varandra. Gör så med fyra galgpar, och placera dem sedan som en stjärna, som på bilden nedan.

Annons
Vita galar som formar en snöflinga.

När du gjort det så tar du de åtta galgarna du har kvar och gör samma sak igen i ett nytt lager, men placera dem så att de fyller tomrummen mellan paren i bottenlagret. Ser det ut som på bilden? Då är det dags för nästa steg.

Fler vita galar som formar en snöflinga.

Nu kommer buntbanden med i leken – sätt dem runt galgarna i det undre lagret, och fånga upp hängarna i det övre lagret. Fäst sedan buntbanden, men inte för hårt, då du kan behöva utrymme att finjustera. Avsluta med att fästa galgarna med buntband i mitten, och sedan dra åt dem så att det ser bra ut överallt. Toppa med lite luciaglitter eller en ljusslinga för extra flärd!

Annons
Två snöflingor som är gjorda av vita galgar.
Så här snyggt blir slutresultatet.
Annons
Annons