Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Snurra till en strålande stjärna

Foto Christina Uhlin

Av vanliga vita pappersremsor skapar du en vacker stjärna att pynta hemmet med. Det är mycket enklare än vad det ser ut, så kanske fyller du hela granen.

Stjärna av pappersremsor

Material: 9 pappersremsor à 0,8 x 34,5 cm, 9 pappersremsor à 0,4 x 34,5 cm, en linjal med cirkelhål, ett quillingverktyg (eller en tandpetare), papperslim och sytråd.

Det finns färdiga quilling-set, men du kan även skära pappersremsorna själv. En linjal med cirklar underlättar arbetet mycket. Quillingkit, 229 kr, Skapamer.se (länk till Skapamer.se).

Foto Christina Uhlin

Så här gör du:

1. Börja med de breda remsorna. Trä i änden av din pappersremsa i jacket av ditt quillingverktyg och snurra runt, alternativt snurra den runt en tandpetare.

Foto Christina Uhlin

2. Släpp cirkeln i ett hål i din linjal och limma fast den yttre änden. Våra cirklar har en diameter på 2,5 cm. Gör likadant med de smalare remsorna, men låt dem vara 2 cm i diameter.

3. Tryck ihop båda sidor på en cirkel, så du får en ögonform. De öppnar upp sig lite och svänger sig åt ena hållet när du släpper greppet.

Foto Christina Uhlin

4. Limma ihop de lite större ögonen med varandra, ovankant mot ovankant, så du får en stjärnform. Se till så att ögonen är svängda åt samma håll när du limmar ihop dem. Du ser det tydligt när du lägger ner dem framför dig.

Foto Christina Uhlin

5. Limma fast de mindre ögonen i mellanrummen mellan de bredare. Knyt fast lite sytråd så att det går att hänga upp din stjärna.

Se också: 5 snabba pyssel till halloweendukningen

5 snabba pyssel till halloweendukningen
2:29

Efter reklamen: 5 snabba pyssel till halloweendukningen

(2:29)

Slå på ljud