Färga dina ägg med naturliga råvaror och förundras över hur vackert resultatet blir. Koka äggen dagen innan de ska ätas och lägg dem i blöt över natten med valt färgämne. Tillsätt lite ättika till vattnet så fäster färgen bättre. Vackraste äggskålen får du om du färgar äggen med olika livsmedel så de får olika kulörer.
Material:
- Ägg
- Råvaror att färga med till exempel skalet från lök, gurkmeja och blåbär
- Ättika
- Eventuellt lite aluminiumfolie
Gör så här
- Koka dina ägg så du får dem som du önskar.
- Koka upp vatten med en skvätt ättika och råvaran du väljer.
- Lägg ner äggen och låt dem vila i färgbadet över natten. Om du slår in äggen i lökskal eller annan råvara och sedan virar lite aluminiumfolie får du en mer marmorerad yta.

Av skalet från lök får du vackert marmorerade ägg i bruna toner.

Med rödkål får du intensivt blå ägg.

Gurkmeja ger dig gula, glada ägg.

Blanda gärna olika livsmedel för att få fram nya toner.

Blåbär ger en blå ton, men den kan även skifta mot brunt.

Skriv namnet på en liten lapp och fäst med ett gummiband runt ägget, så får du en söt bordsplacering.