Trending: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Färga påskägg naturligt

06 apr, 2017 
AvHemmets redaktion
farga-paskagg-naturligt
Att färga ägg med naturliga medel är busenkelt. Högst sannolikt har du dessutom redan alla ingredienser hemma!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Färga påskägg med naturliga ingredienser

Att färga påskägg hör högtiden till – och speciellt uppskattat är påskpysslet av barnen som kan vara med och göra fina kreationer av de små proteinbomberna.

Många använder karamellfärg för att färga påskäggen men du kan precis lika gärna välja en naturlig lösning med saker som du sannolikt redan har hemma i skafferiet eller i kylskåpet. En annan fördel med att färga äggen  naturligt är att du slipper tänka på kemikalier eller andra onödiga tillsatser.

Naturlig färg till ägg

Bara fantasin sätter gränserna när du ska färga äggen. Populära färgsättare från kökets gömmor är till exempel lökskal, gurkmeja och rödbetor. För att äggen ska få den fina färgen lägger du helt enkelt med råvarorna i vattnet när du kokar äggen. Vill du dessutom dekorera äggen med mönster kan du exempelvis fästa en blomma eller en ört på ägget med en bit nylonstrumpa innan du lägger dem i det kokande vattnet. Nylonstrumpan gör att ägget får ett ett vackert mönster vid färgningen.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons