Fina kycklingar i quilling – ett kul och enkelt papperspyssel

Gör kycklingar i quilling - kul papperspyssel

Gör en söt kycklingparad till påskdukningen.

Foto: Christina Uhlin

Snurra ihop våra rara kycklingar att hänga i ditt påskris eller dekorera bordet med. Det är lekandes lätt!

Tekniken quilling innebär att du rullar, formar och limmar ihop pappersremsor till dekorativa mönster.

Det finns färdiga quilling-set med färdiga pappersremsor, men du kan så klart även klippa eller skära till dem själv. Du hittar allt material du behöver på Skapamer.se.

Se också: Så färgar du ägg - med råvaror från kylen

Kycklingar av pappersremsor

Material: Gult papper eller 2 pappersremsor à 0,8 x 34,5 cm, orange papper eller 1 2 pappersremsa à 0,8 cm bred, en linjal med cirkelhål, ett quillingverktyg (eller en tandpetare) och papperslim.

Gör så här

  1. Klipp till två remsor à ca 0,8 x 35 cm av ditt gula papper om du inte redan har färdiga.
  2. Trä in änden av en pappersremsa i jacket av ditt quillingverktyg och snurra runt, alternativt snurra den runt en tandpetare. Släpp cirkelspiralen i ett hål med en diameter på 2,5 cm i din linjal, limma fast änden så cirkeln håller ihop. Snurra den andra remsan likadant, men släpp den i ett hål med en diameter på 1,5 cm i din linjal, limma fast änden så cirkeln håller ihop.
  3. Nyp till i ena änden av den stora cirkeln, så du får formen av en kycklingstjärt. Limma fast huvudet på kroppen.
  4. Klipp en remsa med en bredd på ca 0,8 cm av det orange pappret om du inte redan har en färdig. Vik den dubbelt och klipp en spets från vecket till näbb. Klipp av två bitar på ca 1,5 cm av remsan och klipp V-formade jack in i kortsidorna till fötter. Limma fast näbb på huvudet och fötter på kroppen.
Du gör våra söta papperskycklingar efter vår beskrivning.

En linjal med cirklar i olika storlekar underlättar arbetet mycket.

Foto: Christina Uhlin

Nyp till i ena änden av din papperscirkel för att få till en form av en kycklingkropp.

Origamibåtar: Så viker du papper till små skepp

Tyllblommor till påskriset – så gör du