Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Pyssel med papperPyssel för barnSkapa med leraFörvandla dina loppisfynd

Så enkelt gör du om dina Ikea-möbler – 5 tips som inte kostar skjortan

23 jun, 2021 
Lukas Ernryd
Ikea-hyllan Ivar som fått en rejäla uppfräschning genom ett fiffigt hack

Vi älskar att piffa upp våra Ikea-möbler. Och hitta nya användningsområden för dem. Här är våra favoriter just nu.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Inredningsdesigners på Pinterst, Instagram och Youtube är störtförälskade i Ikea. Framför allt älskar de att hitta nya, egna uttryck för möblerna.

Självklart är det den tidlösa och enkla designen som är kittlande att sätta tänderna i.

Givetvis kan du göra samma sak. Här är några tips som kan hjälpa dig komma igång att själv göra om dina möbler från Ikea!

Se också: Så gör du en trendig skål på nolltid

DIY: Så gör du en trendig skål på nolltidBrand logo
DIY: Så gör du en trendig skål på nolltid

1. Ribba upp din vägg

Do it yout self-proffset Kristina Steinmetz fick stor uppmärksamhet när hon tog en Ikea Luröy ribbotten och satte upp den på väggen i köket. Där blev den en utmärkt förvaringsmöbel av allt möjligt. Och dessutom väldigt snygg. Fyll upp den med korgar, lampor, anteckningsblock eller precis vad du vill. Ha den i hallen och använd som väsk- och skoställ. Ja du vet, bara fantasin sätter gränser.

Annons

2. Ivar blir roligare med ny front

Handen på hjärtat, hur snyggt är ett obehandlat Ivar-skåp i furu? Det är som att det skriker efter kärlek redan från början. Men med lite tid och tålamod kan man få denna älskade Ikea-klassiker att bli hur fin som helst. Det lyckades i alla fall inredningsdesignern Lovisa Häger med. Hon tog fram hammare och spik och köpte kvartsstavar, som finns på vilken byggmarknad som helst. Av detta skapade hon en front som sedan fick en omgång färg. Urtjusigt, säger vi.

3. Självhäftande fronter

Dekorerade fronter ger väldigt mycket resultat i förhållande till insatsen. Du kan antingen köpa små stickers och pynta till dina Malm-byråer. Eller köp färdiga Malm-anpassade dekaler som ändrar hela utseendet. Såklart en hel del dyrare, men vi kan inte låta bli att tipsa om denna skönhet med pioner från loccodecals.com.

4. Lamphållare av hyllkonsol

Konsolen Ekby Valter håller vanligtvis upp hyllplan, men borrar du två små hål och drar igenom en sladd så har du en hållare för din läslampa. Fiffigt och otroligt billigt. En Valter går på 25 kronor. Tipset delades av The Cottage Market (reklamlänk) som även har andra härliga Ikea hacks.

5. Gör din egen världsklocka

Inget ger så mycket kosmopolitisk flärd som ett rum som visar tiden i tre världsstäder. Detta kan du fixa själv för en väldigt liten slant. Köp Ikeas trepack grytunderlägg "Heat" för 19 kronor och sedan lika många urverk. Borra ett hål i mitten och sätt på visarna. Sätt upp bredvid varandra och skriv skyltar med "Los Angeles", "London" och "Tokyo". Denna idé kommer från Kristina Steinmetz.

Vill du ha fler DIY-tips?

Följ oss på Facebook - klicka här

Följ oss på Instagram - klicka här

Få nyhetsbrev - klicka här

Annons