Artikeln innehåller reklamlänkar

När du tröttnat på din Billy – 3 billiga hack som gör dig glad

Bild på bokhyllan Billy som är en tidlös storsäljare på Ikea

Foto: Ikea/Mårten Linton

Billy, Billy, älskade Billy. Men är han inte lite... tråkig? Vi ger dig tre superenkla tips på hur du kan göra honom mer attraktiv.

Få svenska möbler gör sig så förtjänta av ordet "folkhemsmöbel" som bokhyllan Billy. Vi sticker ut hakan och säger att Ikea-klassikern från 1979 finns i nästan varje svenskt hem.

Den tidlösa och enkla designen har också gjort den till en favorit att utöva hacks på. Det vill säga modifiera med mer eller mindre enkla knep. Internet är fyllt med tips och intresset är enormt. Kreativiteten flödar och vi älskar det.

Här är våra tre favoriter.

På Skapa Mer finns ett stort utbud av DIY-produkter! (länk till Skapamer.se)

Ikea hack - måla om ditt skåp

1. Klä om bokhyllan Billy

Vi börjar med något riktigt enkelt. Med tipset att tapetsera om insidan på din Billy. Snyggt utfört har du transformerat din bokhylla till något helt nytt för nästan inga pengar. Här tipsar franska Marie Claire om att förvandla en gammal Billy till en art deco-inspirerad möbel. Vill du lära dig mer om hur du tapetserar om en bokhylla, se DIY Swedens fina guide.

2. Spackla igen hålen och måla hyllan!

Detta tips är så genialt i all sin enkelhet. Vi hittade det på Moa Linettes sida med inredningstips där hon i detalj beskriver hur hon gick tillväga. Det enda du behöver är önskat antal Billy bokhyllor, finspackel, slipmaskin eller slippapper, snickerifärg i valfri kulör och en liten roller. När du är klar får du en bokhylla i din favoritfärg utan hål. Nackdelen är såklart att flexibiliteten försvinner för hyllplanen, å andra sidan har du en helt ny och egen möbel.

Supertipset! Hitta Billys på second hand. Du ska ju ändå fräscha upp dem.

Slippapper

Här kan du köpa sandpapper för hemmafixet. Klicka här för att läsa mer. (länk till Skapamer.se)

sandpapper orange.

Klicka på bilden för att komma direkt till sandpappret.

3. Försköna Billy med rotting

Det relativt nya inredningsstjärnskottet "Lone Fox", heter egentligen Drew Scott, blev viral med sin video om hur han gjorde om en vanlig Billy bokhylla till en underbar möbel med rottingdörrar. Totalkostnad för projektet: kring 2500 kronor. En struntsumma jämfört med vad rottingmöbler i denna storlek kan ligga på.

Han har gjort en superunderhållande och pedagogisk video om sitt projekt. Bara att höra honom uttala svenska Ikea-namn är värd din tid.

Peddigrotting

På Skapa Mer finns rotting att köpa för sina DIY-projekt. Klicka här för att läsa mer och köpa rotting! (länk till Skapamer.se)

Peddigrotting.

Klicka på bilden för att komma direkt till peddigrottingen.

Se också: Så ger du gamla vaser en ny och trendig omvandling

1:06

Efter reklamen: DIY: Så ger du gamla vaser en helt ny look

(1:06)

Vill du ha fler DIY-tips?

Följ oss på Facebook - klicka här

Följ oss på Instagram - klicka här

Få nyhetsbrev - klicka här