Lästips:Pyssel med papperPyssel för barnSkapa med leraFörvandla dina loppisfynd

Halloweenpyssel: 5 enkla tips på dekorationer till din dukning

21 okt, 2020 
Jasmine Löfgren
En dukning med olika halloweenpyssel.
Halloween närmar sig – och varför inte göra en fin dukning helgen till ära?! Vi tipsar om busenkla halloweenpyssel för både barn och vuxna. Här är 5 roliga pyssel som tar din dukning till en helt ny nivå!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 snabba pyssel till halloweendukningenBrand logo
5 snabba pyssel till halloweendukningen

Pumpalykta i miniformat

För att göra dessa fina pumpalyktor behöver du först och främst några små dekorationspumpor. Med hjälp av en pepparkaksform gör du ett hål i toppen av pumpan, och gröper sedan ur pumpaköttet med hjälp av en kniv. När du har tagit bort locket så är det bara att placera ett värmeljus i hålet – och vips så är du klar.

Dekorationspumpor med värmeljus.

Enkla pumpor av clementiner

Till detta busenkla pyssel behöver du bara några clementiner och en svart penna. Lossa korken och rita det klassiska pumpaliknande ansiktet på frukten!

Annons
Clementiner med ett klassiskt pumpaansikte.

Halloweenspindlar av piprensare

För att göra dessa små spindlar behöver du fyra svarta piprensare som du klipper av på mitten. Sedan viker du ihop de fyra mindre piprensare på mitten och gör en liten ögla i slutet. Till sist viker du ner piprensarna så att dessa blir som ben – och voilà, där har du din spindel.

Spindlar av piprensare i ett spindelnät.

Häxhattar som namnskyktar

Till namnskyltarna behöver du svart papper, en sax, lim och en vit penna. Du börjar med att vika pappret på mitten och sedan lägger du ett runt föremål som du kan rita av. Klipp därefter ut cirklarna så att du har två stycken. Den ena cirkeln, som ska forma själva toppen på hatten, klipper du ungefär in till mitten och sedan snurrar du pappret runt så att det formar en strut. När du har din strut, ska du limma fast den på den andra cirkeln och efteråt skriver du namnet på din gäst.

Annons
Häxhattar som namnskyltar.

Svarta ljusstakar

För att göra dessa snygga ljusstakar på behöver du några gamla vinflaskor eller liknande. Ta bort eventuella etiketter på flaskan och spraya sedan med svart sprayfärg. Lätt som en plätt – eller hur?!

Annons