Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Liten midsommarstång – finaste bordsdekorationen

11 jun, 2020 
Tina Gustafsson
Gör en midsommarstång i miniformat till midsommardukningen.
Gör en söt bordsdekoration till midsommar. Den tar liten plats men ger massor av stämning och bäst av allt – du gör den enkelt själv.
Klart vi ska fira midsommar i år också, om än i mindre skala. Och bordet dekorerar vi med en söt midsommarstång i miniformat – ett roligt pyssel till midsommardukningen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Dekorera bordet med den sötaste midsommarstången. Den är liten, lättplacerad och perfekt i år när det inte blir någon ringdans. Och om du tar bort de färska blommorna och de gröna slingorna, kan du använda stommen nästa år också och dekorera med nya färska blommor då. Här får du en enkel beskrivning på hur du gör din charmiga bordsdekorationen.

Se filmen hur du gör här:

Så gör du en midsommarstång i miniformatBrand logo
Så gör du en midsommarstång i miniformat

Midsommarstång – steg för steg

Material: Två grillpinnar, spoltråd, floristtejp, en småbladig grön växt (till exempel Muehlenbeckia complexa/Plättar i luften), små blommor (till exempel Kalanchoe/Våreld), tunt band i gult och blått och en snapsflaska eller ett litet glas att ställa stången i.

Annons

Gör så här:

  1. Klipp av den ena grillpinnen så den blir något kortare än den andra. Fäst den en bit ner på den längre genom att surra lite spoltråd i korset, tvinna ihop ändarna med varandra.
  2. Snurra floristtejp runt grillpinnarna, så du får en grön stomme.
  3. Snurra några varv spoltråd runt botten av en snapsflaska eller ett litet glas och tvinna ihop ändarna. Täck rundlarna med floristtejp.
  4. Klipp av några rankor av din småbladiga växt och tvinna runt grillpinnarna och rundlarna. Du kan fästa ändarna med lite floristtejp ifall de inte vill fästa.
  5. Stick ner några små blommor i rundlarna, fäst dem med lite floristtejp ifall de inte vill sitta kvar.
  6. Fäst rundlarna i ändarna på den horisontella pinnen med hjälp av lite floristtejp.
  7. Knyt fast lite tunt band överst i ena rundeln, snurra dem ett varv runt toppen av stången, fäst med lite floristtejp, dra dem till den andra rundeln och knyt fast. Klipp av banden till lagom längd.
  8. Ställ ner din lilla midsommarstång i en liten flaska eller glas. Om du vill att den ska stå helt rakt, kan du lägga små stenar eller sand i botten.

Här hittar du en användbar grön floristtejp (reklamlänk).

blomstertejp
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Blomstertråd till midsommarstången hittar du här (reklamlänk).

blomstertråd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons