Måla med schabloner på din skärbräda

Måla enkelt med schabloner.

Placera ditt motiv längst ut på skärbrädan, så håller det längre eftersom du inte skär där ute så ofta.

Foto Christina Uhlin

Med hjälp av schabloner gör du enkelt din skärbräda personlig. Eller släng ihop en sats bullar, packa in i cellofan ihop med skärbrädan och ge till värdinnan. En garanterat uppskattad present!

Dekorera paket, möbler med hjälp av bokstavsschabloner och hobbyfärg. Om du väljer textilfärg kan du även skriva ord på en kökshandduk eller kanske en kudde.

Du hittar bokstavsschabloner här (reklamlänk från Skapamer.se)och hobbyfärg här (reklamlänk från Skapamer.se) på Skapamer.se

Skärbräda med schablonmönster

Material: En trären skärbräda, vit matt hobbyfärg, en kökssvamp och en vass kniv.

Gör så här

  1. Bestäm var du vill ha ditt motiv. Det är enklast att skriva av ordet genom schablonerna på en bit papper först, så du vet hur stor plats det kommer att ta.
  2. Klipp av en liten bit av din kökssvamp. Placera första bokstaven där du vill ha den, doppa svampen försiktigt i färgen och dutta färg i schablonen. Lyft genast bort schablonen och ta bort eventuell färg som kommit utanför med hjälp av en vass kniv. Tvätta av schablonen. Låt första bokstaven torka.
  3. Fortsätt med följande bokstäver på samma sätt. Låt den föregående torka innan du tar nästa och tvätta av schablonen mellan varje.
0:42

Efter reklamen: DIY: så gör du en trendig skål på nolltid

(0:42)

Relaterade artiklar

Sy återanvändbart kaffefilter – ekologiskt och ekonomiskt

Flätade förvaringskorgar – brodera och dekorera