Trending: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Gör egna grattiskort med budskap av washitejp

10 feb, 2021 
Tina Gustafsson
Gör personliga grattiskort
Alla kan behöva en färgglad kram ibland.
Ska du gå på fest eller har du någon nära som ska firas? Passa på att pyssla ihop ett handgjort grattiskort. De är enkla, men även snygga och personliga.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Få saker känns så personligt som ett fint, hemmagjort kort. Är det någon i din närhet som snart ska firas? Ett grattiskort fungerar till både födelsedag, konfirmation och student. Dra fram pyssellådan och gör ett eget kort. Du kan använda färgstark papperstejp, så kallad washitejp, och enkla enfärgade kort som bas. Här visar vi hur du går tillväga.

Grattiskort DIY - så gör du

Material: Ett enfärgat kort, bakplåtspapper, en vattenfast tuschpenna, mönstrat papperstejp, en sax och en skalpell.

GÖR SÅ HÄR

1. Skriv en egen valfri text på din dator i lagom storlek, välj inte för snirkliga bokstäver. Skriv ut pappret och rita av vår text på bakplåtspappret.

2. Täck ordet med remsor av papperstejp, låt dem överlappa varandra så de hänger ihop i ett stycke. Du ska tejpa på framsidan, så du läser ordet rätt.

Annons
Gör personliga grattiskort

3. Klipp ut runt bokstäverna, skär ut hålen försiktigt med hjälp av skalpellen. Ditt ord kan delas av i flera delar om det är lättare.

Gör personliga grattiskort

4. Klistra fast ordet på ditt kort genom att dra av bakplåtspappret en liten bit i taget och tryck fast på ditt kort. Klart!

Annons
Gör personliga grattiskort

Vad ska man skriva på grattiskort?

Du kan välja helt själv vad du skriver på grattiskortet. Beroende på mottagaren kan du välja att vara mer eller mindre personlig. Om kortet också hänger ihop med presenten kan det vara en bra idé att skriva en kort introduktion till den. Om du känner för det kanske du kan testa på att skriva ett gulligt rim eller varför inte en kort kärleksförklaring? Passa på att testa något nytt!

Annons
DIY Duk med prickarBrand logo
DIY Duk med prickar
Annons