Så enkelt syr du egna dra på-lakan till bäddmadrassen

Mysig soffhörna gjord av madrasser klädda i hemgjorda dra på-lakan.

En hel hög madrasser blir en skön soffa att mysa i. Och när nattgäster kommer har du gott om extraplats utan att madrasserna är skrymmande till vardags. Bomullstyger, ca 150 kr/m, 150 cm bredd, Au Maison. Kruka, 145 kr, Camillas blommor Eftr, övrig rekvisita privat. Foto: Christina Ulin

Dra på-lakanen är både snygga och praktiska. Använd dem i sängen eller skapa en härlig extrasäng med flera madrasser staplade på varandra. Extra kul blir det om du kombinerar tyger i matchande färger och mönster. En madrass ståendes på långsidan blir ett skönt ryggstöd.

Att sy egna dra på-lakan är ett roligt och enkelt pyssel som i gengäld ger dig en vacker produkt som du eller dina gäster kan njuta av i många år. För det finns ju inget härligare än att krypa ner i en välbäddad säng med krispiga lakan i fina färger och mönster!

Sy din egen scrunchie:

Med hjälp av vår enkla beskrivning syr du enkelt själv dina lakan. Vi rekommenderar därför att du syr ett par stycken när du ändå är i farten! Och har du många madrasser på lut kan de dessutom passa på att bygga upp en mjuk och gosig soffa av dem. Klä dem i lakan i olika mönster och kulörer och njut av din nya myshörna.

Beskrivning: Sy egna dra på-lakan

Du behöver:

  • Tyg i madrassens storlek + 23 cm runt om. Vår madrass är 90x200 cm, så tyget är alltså 136x246 cm.
  • Resårband som är ungefär lika lång som halva madrassens omkrets
  • Säkerhetsnål

Sy en strandkudde - smart och snygg i ett

Gör så här

  1. Pressa in 23 cm mot avigan runt om hela tygstycket, vik upp igen. Sy av hörnen så här: Pressa ena kortsidan mot långsidan intill, så du får en spets enligt bilden.
  2. Sy med raksöm längs det pressade vecket.
  3. Pressa in 1+2 cm mot avigan runt om och sy med raksöm längs den invikta kanten. Obs! Lämna ca 3 cm öppet i kanalen. Fäst en säkerhetsnål i resårbandet och trä genom kanalen. Trä ditt lakan över madrassen, dra åt resårbandet, knyt ihop ändarna och klipp av.

Vill du ha mer DIY-inspiration?

För fler mönster - klicka här

Följ oss på Instagram - klicka här

Få nyhetsbrev - klicka här

Detaljbild av hemsytt dra på-lakan på madrass.

Foto: Christina Ulin

Frågor om beskrivning: Allers sekretariat, 072-183 26 39.

Sy av loppisfynd – kuddar med applicerade dukar

Sy av gamla jeans – mönster på lapptäcke, kasse och kudde