Så gör du egna julkulor med miniatyrlandskap

Julpyssel med julkula som dekoreras med självhäftande snö och juliga dekorationer som kottar, grankvistar eller figurer.

Spana in Alexandras instruktionsvideo för att göra en egen julkula.

Foto: Alexandra Shuman

Att göra en egendekorerad julkula är väldigt lätt, så varför inte förgylla julen med ditt pyssel? Det kräver bara fyra saker och klaras av i lika få steg. Låt fantasin flöda och skapa miniatyrlandskap i dina ljusgrottor.

Pyssel behöver inte vara svårt och krångligt. Genom att följa de här stegen kan du superenkelt göra fina juldekorationer i ljusgrottor – på nolltid. Vi vågar chansa på att du kommer vilja göra fler än en, så se till att du har åtminstone några ljusgrottor och lite olika juliga ting att dekorera med när ska sätta igång att skapa dina små mästerverk.

För dig som befinner dig på en snöfattig plats i vårt avlånga land är det kanske extra välkommet att få in lite snö till jul, om än i fejkad form.

Du kan kika på instruktionsvideon av Alexandra Shuman här nedan, eller så följer du stegen i texten undertill. Som du kommer att se är det inte mycket som krävs för att komma igång att göra en eller flera juldekorationer att utsmycka ditt hem med.

Det här behöver du för att komma igång

  • Minst en ljusgrotta
  • Vatten i sprayflaska
  • Självhäftande snö
  • Valfri dekoration, till exempel kottar, grankvistar eller små juliga prydnadsfigurer

Så här gör du ditt kuliga miniatyrlandskap

  1. Spraya vatten inuti julkulan.
  2. Strö i den självhäftande snön.
  3. Upprepa tills du har önskad mängd snö.
  4. Lägg i dina fina dekorationer!

Upprepa steg ett till fyra tills du har så många juliga kulor du önskar. Du kan hänga dekorationerna i granen, i fönstret eller på annat lämpligt ställe i hemmet för att göra julen vacker med ditt egna pyssel.

Här kan du köpa fina glaskulor!