Smält pärlor i ugnen: Så får du ett perfekt resultat

Smärt rörpärlor och gör fina smycken.

Gör snygga armband och halsband med smälta rörpärlor.

Foto: Christina Uhlin

Ta pärlandet till nya nivåer. Smält dina rörpärlor i ugnen och trä fina och roliga smycken. Det är barnsligt kul och enkelt!

Vi har pysslat med plastpärlor, så kallade rörpärlor, länge genom att göra motiv på pärlplattor. Många av oss började redan som små barn med att skapa fina kreationer på pärlplattor och kanske minns du hur enkelt det var att föreviga resultatet? Där har ingenting förändrats! När din figur är klar lägger du den helt enkelt på ett bakplåtspapper och stryker ovanpå för att pärlorna ska smälta samman och klistras ihop.

Observera att du måste stryka helt utan ånga och att du ska låta motivet sakta smälta ihop för att få bästa resultat utan missöden. För att figuren inte ska bågna, kan du även stryka på pärlorna från baksidan med bakplåtspapper som mellanlägg. På så sätt får du ett stabilt och hållbart resultat.

Smält pärlor med perfekt resultat

Om du vill ta pärlandet till nästa nivå kan du smälta dem innan du pärlar. Det här är pyssel som passar utmärkt även för de minsta i familjen och det går både snabbt och lätt! Dessutom är det kul att titta in genom ugnsluckan för att se förvandlingen när pärlorna ändrar sin form. Det tar bara några minuter inne i ugnen för dem att få en rundare, finare och lite mer sober som blir perfekta till att göra glassiga armband eller halsband av.

Se hur du gör här:

Du hittar pärlorna i de flesta stora dagligvarubutiker eller på Skapamer.se (reklamlänk från Skapamer.se). Du kan välja mellan neon- eller basfärger – bara fantasin sätter gränserna för vilka härliga kombinationer och smycken som du kan trolla fram på det här sättet.

Klicka här för att komma till Skapamer.se (reklamlänk från Skapamer.se)

Material: Rörpärlor och bakplåtspapper.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ pärlorna på bakplåtspapper. Var noga med att se till att pärlorna inte välter, för då smälter hålen igen.
  2. Ställ in i ugnen i 3–4 minuter. Ta ut och låt svalna innan du trär dina smycken.

Film: Christina Uhlin
Frågor om beskrivningen: [email protected]

Så gör du egna virkade sminkpads – steg-för-steg-beskrivning