Lästips: PåskpysselPyssel med papperPyssel för barnSkapa med lera

Sy nalle - gratis mönster

08 feb, 2021 
AvTina Gustafsson
Sy små nallar i filt
Du hittar allt pysselmaterial, som filtade ark och broderigarner, på Skapamer.se.
Små filtade figurer blir söta tröstisar till de minsta. Den lilla storleken gör att de vilar perfekt i händerna och de lätt kan slinka ner i en liten väska.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

Ett gosedjur skänker trygghet till de minsta. Det kan vara bra att sy mer än ett, så du har i reserv ifall ett kommer bort. Eller lägg ett i bilen, ett i sängen och ett i soffan – så behöver du inte leta.

Roligt pyssel på en kvart: Sy fina tygblommorBrand logo
Roligt pyssel på en kvart: Sy fina tygblommor

Filtfigurer

Storlek: Ca 11 cm hög.

Material: Filttyg, fyllnadsvadd, broderigarner i svart och andra valfria färger och en självförsvinnande markeringspenna.

  1. Rita av vår mall på papper och klipp ut. Den ska vara ca 13 cm hög. Lägg mallen på ditt filttyg och rita av med 0,5 cm sömsmån, klipp ut. Jacka den streckade linjen upptill på kroppen. Du behöver två delar till kroppen och fyra till öron. Rita även av nosen utan sömsmån och klipp ut.
  2. Rita av ögon på kroppen och nos och mun på nosdelen med en självförsvinnande markeringspenna. Brodera med två deltrådar svart, ögon och mun med efterstygn och nos med plattsöm. Brodera glesa efterstygn runt om nosen med en färg som matchar nallen. Rita av blommorna med en självförsvinnande markeringspenna och brodera med två deltrådar i matchande färger. Stjälkarna broderas i stjälkstygn, blommorna i milles fleur och under dessa några enstaka stygn.
  3. Lägg ihop örondelarna två och två och sy ihop med 0,5 cm sömsmån, men lämna öppet i nederkant för vändning. Renklipp sömsmånen, vänd ut rätan och stoppa med fyllnadsvadd.
  4. Vik kroppen du broderat på dubbelt, räta mot räta. Sy ihop den jackade delen med 0,5 cm sömsmån. Nu blir din nalle lätt skålad. Gör likadant med den andra kroppsdelen.
  5. Nåla ihop delarna räta mot räta, nåla även fast öronen i mitten. De ska peka inåt mot nallens kropp. Sy ihop runt om med 0,5 cm sömsmån, men lämna öppet i ena sidan för vändning. Jacka sömsmånerna och vänd ut rätan. Stoppa nallen och sy igen öppningen för hand.
Mönster på liten nalle att sy själv.
Annons