Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:Pyssel med papperPyssel för barnSkapa med leraFörvandla dina loppisfynd

Tips på dekorationer till nyår – kul pyssel

15 dec, 2021 
Tina Gustafsson
Vik godisstrutar till nyårsdukningen
Av guldglänsande papper och silkespapper gör du enkelt fina godisraketer till nyårsdukningen.

Avluta året med glitter och glamour och satsa på snälla raketer med sött innehåll, som inte skrämmer våra fyrbenta älsklingar. Tredimensionella stjärnor ger extra glans till dukningen.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

På nyårsafton sitter vi gärna länge och avnjuter maten. Gör en inbjudande nyårsdukning med guld- och silverdetaljer för ett riktigt lyxigt avslut. Och låt godiset ta plats från början som en fin dekoration.

De snällaste raketerna gör du själv av glänsande papper och fyller med favoritgodiset. Duka med en vid varje tallrik eller samla ett helt batteri på gottebordet. Raketerna kan du spara från år till år och bara byta ut silkespappret. Du hittar guldpapper här (reklamlänk) och silkespapper här (reklamlänk) på Skapamer.se.

Tips!

Måste du slänga ut granen innan nyårsfesten? Om den inte barrar alltför mycket kan du klippa av små kvistar och dekorera dukningen eller buffébordet med dem.

Nyårsraketer

Material: Guld- och silverpapper, papperslim, silkespapper och fint band. Du behöver även ha en assiett, en sax och godis att fylla raketerna med.

Gör så här

  1. Rita rundlar på ditt guldpapper med en assiett som mall och klipp ut, halvera dem.
  2. Snurra ihop de halva rundlarna och limma ihop längs öppningen.
  3. Klipp ut silkespapper i kvadrater som är lite större än diametern på assietten och klipp ut.
  4. Lägg några praliner i mitten av pappret, samla ihop ändarna och knyt ihop med ett fint band. Stoppa i godispaketet i raketen.
Pappersstjärnor att dekorera det dukade bordet med.
Stjärnorna blir fina spridda över bordet.

Stansa ut stjärnor i fint papper att dekorera bordet med. Om du inte har en stans kan du använda en pepparkaksform som mall. Rita runt om den och klipp sedan ut stjärnan. Du kan köpa en figurstans här (reklamlänk) och guld- eller silverpapper här (reklamlänk), på Skapamer.se.

Stjärnfall över bordet

Material: En stans med stjärnmotiv, papperslim och eventuellt en vattenfast tuschpenna.

Gör så här

Tryck ut tre stjärnor, vik dem på mitten och limma ihop dem längs vikningen. Om du vill skriva bordsplaceringen på stjärnorna, skriver du namnen innan du limmar ihop delarna. Du behöver då en vattenfast tuschpenna som fäster mot det glatta pappret.

11 Klimatsmarta nyårslöften – som faktiskt går att hållaBrand logo
11 Klimatsmarta nyårslöften – som faktiskt går att hålla
Annons