Nu blir det äntligen enklare att driva in skulder i Swish

Delad bild. Till vänster: En förfrågan om en betalning i swish. Till höger: En kvinna med telefonen i handen.

Foto: Swish/Unsplash

Med en ny Swish-funktion ska användare lättare kunna be om pengarna tillbaka – något som tidigare saknats från funktionen och varit väldigt efterfrågat.

Alla har vi den vännen som säger att hen ska swisha tillbaka omgående, men som sedan tar flera dagar på sig innan pengarna skickas. Dessa personer är ofta inte snåla utan snarare lite lata. Nu ska du kunna begära pengarna tillbaka i appen och allt den andra användaren behöver göra är att godkänna förfrågan.

Sedan Swish lanserades 2012 har hela sju miljoner svenskar börjat använda betalningsfunktionen för allt från att betala i butiken till att betala tillbaka sina vänner för luncher och mycket mer. Även online har Swish blivit viktig för snabba och säkra betalningar. Det har blivit så populärt att företaget förutspår att man i slutet av året kommer ha genomfört över två miljarder transaktioner.

Be om pengarna tillbaka i Swish

Exempel hur en betalningsförfrågan ser ut i Swish

Att behöva ringa och jaga sina vänner för att betala tillbaka något man valt att betala tillsammans är aldrig roligt, och även om vännerna ofta är snabba på att svara ”ja, jag swishar så fort jag kommit hem” dröjer det ofta längre än man faktiskt vill. Därför lanserar Swish nu möjligheten för användare att kontakta andra direkt i appen och be dem att betala tillbaka. Man kan även välja att fylla i ett meddelande som visar vad transaktionen är för. Det enda mottagaren behöver göra då är att godkänna förfrågan och skriva under med sitt mobila BankID.

Om du redan har skickat pengarna är det enkelt att avstå från att göra betalningen med bara några knapptryck.

Exempel på hur du avstår från att betala tillbaka i Swish

Efterfrågad funktion

– Vi lanserar nu den nya funktionen eftersom efterfrågan bland användare varit stor under lång tid. Jag tror att topparna i Swish-statistiken kommer att bli ännu tydligare i och med detta eftersom det kommer att gå snabbare och smidigare att få tillbaka pengar för sina utlägg, Sofia Norén , Communication & Growth Manager Swish.

Foto: Swish

10 säkra tecken på att du är en äkta digitant