Artikeln innehåller reklamlänkar

10 säkra tecken på att du är en äkta digitant

Kvinna, en så kallad Digitant, sitter och tittar på sin mobil.

Självklart vill man vara en digitant!

Foto: TT/Shutterstock

En digitant är en kvinna i sina bästa år som har koll på, och känner sig bekväm med att använda de digitala tjänster som hon behöver för att göra livet enklare och roligare att leva.

Har du koll på det nödvändiga? Här är tio tecken på att du är en fullfjädrad digitant!

1. Du lämnar aldrig huset utan din smartphone

Du äger självklart en smart telefon och du vet vilken livlina den kan vara när du lämnar huset! Du navigerar tryggt gatorna fram med hjälp av den inbyggda GPS:en och kollar saldot på bankkontot när du är ute och shoppar.

2. Du chattar med kompisar från när och fjärran

Bästisarna från skoltiden finns självklart på din Facebook och att ni numera bor på olika håll i landet, och världen, spelar ingen som helst roll – ni pratar gamla minnen och gör nya planer via messenger i princip varje vecka!

I vår shop: Digitant digitala nybörjarguider! (länk till Aller media shop)

3. Du delar gärna notan via Swish

När du och kompisarna är ute och äter swishar du smidigt din del av notan – det finns ju ingen del att slösa tid på att be om olika räkningar när ni är ute och har trevligt tillsammans!

4. Du googlar – men tror inte på allt som står

Du tycker att Google är både roligt och användbart men du vet bättre än att tro på allt som du läser. Du nosar dig snabbt fram till en tvivelaktig källa och avfärdar den i din jakt på information som faktiskt går att lita på.

Läs också: Få ett enklare och roligare liv via nätet – ny guidebok visar vägen

5. Du gör riktiga fynd i e-handeln

Att sköta sina inköp via nätet blir allt vanligare och självklart hänger du också dig åt denna roliga form av shopping. Du vet vad du ska titta efter för att veta att butiken i fråga är seriös och navigerar smidigt mellan prisjämförelsesajter för att hitta det bästa klippet!

Lär dig shoppa via nätet med ”Digitant – din nybörjarguide till den digitala världen” – läs mer och beställ här (länk till Adlibris)

6. Du spelar spel i tid och otid

Okej, kanske borde du ta det lite lugnt med spelen, men du utmanar mer än gärna dina kompisar i olika roliga spel – det är ju ett trevligt sätt att umgås och fördriva lite tid!

7. Du klickar hem mat utan svårigheter

Du vet att de dagar som du inte orkar laga mat eller gå till affären så finns middagen bara några klick bort. Du hoppar vant mellan olika restauranger och packar mer än gärna ihop din kasse i livsmedelsbutiken när andan faller på.

8. Du skulle aldrig lämna ut bankuppgifter

Som en fullfjädrad digitant har du koll på vilka rutiner du behöver runt säkerhet och uppgifter som bankkontonummer. Du delar aldrig med dig utav dessa – inte ens till familjen. Du har memorerat dem och om någon skummis försöker få tag på dina uppgifter anmäler du det direkt till banken.

9. Du vet vad internetord som LOL och IRL betyder

Internetorden må vara många, men det är inga problem för dig utan du slänger dig vant med förkortningarna och tycker det är roligt att lära dig nya!

Lär dig fler roliga förkortningar i Digitant-böckerna: Läs mer här (länk till Adlibris)

10. Du vidgar ditt sociala nätverk via nätet

Kanske är du på jakt efter en ny väninna, en ny partner eller kanske en hund att gå promenaader med – oavsett vad målet är med din jakt så sker den på nätet och efter konstens alla regler; du har koll på hur du styr upp säkra och roliga möten!

Nu finns Digitant på Facebook!

Har du redan Facebook, eller tänker skaffa det, och vill få fler tips om den digitala världen, appar, internet och mycket mer? Följ vår Facebooksida Digitant genom att klicka här och klicka på "gilla" för att få ännu mer tips!

Digitant-böckerna

– den perfekta presenten till dig själv eller någon som vill veta mer om den digitala världen!

Digitant: din nybörjarguide till den digitala världen

Digitant: nya steg till ett enklare och roligare liv via nätet

Digitant: Din enkla guide till säker vardagsekonomi på nätet

Här kan du läsa mer och köpa Digitant-böckerna (länk till Adlibris)

Läs också: Malins bok ska hjälpa äldre kvinnor att bli mer digitala