Lästips:BudgettipsSpartipsPengarÅterbrukPensionsspara

Så fördelas arvet efter Janne "Loffe" Carlsson

22 nov, 2017 
Minna Wallén-Widung
Nu är bouppteckningen efter skådespelaren och artisten Janne "Loffe" Carlsson klar. Sambon och livskamraten Gurianne Sandven ärver hälften av parets bostad. "Jag har fått ett halvt hus och mina saker, det är jag nöjd med", säger hon till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I slutet av augusti gick den folkkäre skådespelaren och artisten Janne ”Loffe” Carlsson, 80, bort i sviterna av cancer. Nu är bouppteckningen efter honom klar och inlämnad till Skatteverket, skriver Aftonbladet.

Janne "Loffe" Carlsson dog i cancer.
Janne ”Loffe” Carlsson dog i cancer i augusti i år. Foto: IBL

De tre barnen är bröstarvingar och får dela på den största delen av skådespelarens tillgångar, som uppgår till närmare fyra miljoner kronor. Janne ”Loffe” Carlssons sambo och livskamrat sedan över 20 år, Gurianne Sandven, ingår enligt tidningen inte i bouppteckningen.

Får halva huset

Däremot har hon rätt till en viss egendom på grund av ett samlevnadsavtal som skrevs under 1994. Enligt Janne ”Loffe” Carlssons testamente, som skrevs i oktober förra året, får Gurianne Sandven hälften av parets gemensamma bostad, tvåplansvillan utanför Kristianstad.

Janne "Loffe" Carlssons sambo Gurianne Sandven med sonen Markus Ekberg på Janne "Loffe" Carlssons begravning
Janne ”Loffe” Carlssons sambo Gurianne Sandven med sonen Markus Ekberg på Janne ”Loffe” Carlssons begravning. Foto: IBL

I september berättade Gurianne Sandven att hon inte hade möjlighet att bo kvar i niorumsvillan ensam. Huset var parets drömvilla, med både pool, bastu och en stor tomt. Att ta hand om allt det på egen hand blev övermäktigt.

Annons

– Huset är 350 kvadratmeter och vi har tre fastigheter på 6 500 kvadratmeter tomt. Vi har simbassäng. När ska jag hinna med det, och jobba heltid och ha en hund som jag är ute och går med? Det finns liksom inte tid att ta hand om det. Det är lättare när man är två, sa hon då till Expressen.

”Saker är inte så viktigt”

I slutet av oktober lade hon ut villan till försäljning för 4,7 miljoner kronor, skriver Aftonbladet. Än är den inte såld, men det finns flera spekulanter. Gurianne Sandven säger till tidningen att det är skönt att bouppteckningen nu är avklarad.

–  Jag längtar efter att få lugn och att komma till ro. Janne hade kunnat vara mer klar med vissa praktiska saker. Han trodde inte att han skulle dö nu och har skjutit på vissa av dem.

Janne "Loffe" Carlsson och frun Gurianne Sandven.
Janne ”Loffe” Carlsson och Gurianne Sandven delade intresset för golf. Foto: IBL

Hon säger sig vara nöjd med hur hennes sambos tillgångar nu delas upp mellan familjemedlemmarna.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons