Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

3 övningar som stärker dina handleder

23 jan, 2016 
Malin Perlheden
Här är tre enkla övningar för att stärka dina handleder.
Anneli Selberg är personlig tränare och licensierad massör vid Kroppsbalans i Luleå. Här lär hon dig 3 övningar som hjälper dig att stärka dina handleder.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det går att bygga upp styrkan i försvagade handleder, om du har problem med musarm eller tennisarm ska du dock vänta tills den akuta inflammationen har lagt sig. Gå sakta framåt, gör övningarna utan vikter till en början och öka successivt – lyssna på kroppen. Börja med att göra varje övning 10 gånger dagligen och öka upp till tre set gånger tio varje dag.

Se också: 5 enkla ryggövningar för att förebygga smärta

5 enkla ryggövningar för att förebygga smärtaBrand logo
5 enkla ryggövningar för att förebygga smärta
Anneli Selberg är personlig tränare och licensierad massör vid Kroppsbalans i Luleå. Här är den första övningen hon rekommenderar.

Övning 1: ”Gasa” med hantlar

Greppa en vikt (lätt hantel eller liten vattenflaska) i varje hand. Lyft armarna rakt ut framför dig, med handryggen uppåt.”Gasa” med händerna, fram och tillbaka, upprepa 10 gånger.Bra för: Övningen stärker muskler, senor och leder på handledens och underarmens ovansidor.

Annons
Anneli Selberg är personlig tränare och licensierad massör vid Kroppsbalans i Luleå. Här är den andra övningen hon rekommenderar.

Övning 2: Rulla handlederna

Greppa en vikt i varje hand och lyft armarna rakt ut framför dig med handflatan uppåt.Rulla in handen mot dig, men behåll armarna raka. Rulla tillbaka och upprepa 10 gånger.Bra för: Du stärker musklerna på insidan av handleden och undre sidan av underarmen.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Anneli Selberg är personlig tränare och licensierad massör vid Kroppsbalans i Luleå. Övning tre: Rotera handlederna.

Övning 3: Vridning 180 grader

Greppa en vikt i varje hand och lyft armarna rakt framför dig med handflatan uppåt. Vrid runt händerna 180 grader inåt så att handryggen kommer upp – och vrid tillbaka till utgångsläget. Upprepa 10 gånger.Bra för: Du stärker musklerna på insidan av handleden och undre sidan av underarmen. Alla små muskler väcks till liv och du får igång en rotation i skuldrorna som är bra för cirkulationen ner i hela armen.

Annons
120925_Ovning_3C_5892Anneli Selberg är personlig tränare och licensierad massör vid Kroppsbalans i Luleå. Här är den tredje övningen hon rekommenderar.

Av: Birgitta Lindvall Wiik

Foto: Birgitta Lindvall Wiik

Annons