Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

5 anledningar att ha en citron på nattduksbordet

09 okt, 2016 
Malin Perlheden
Ha alltid en citron på nattduksbordet. Den bidrar till en bättre sömn.
Läs om 5 otippade anledningar att ha en citron på nattduksbordet. Du hade garanterat ingen aning om att citron var så bra för din sömn!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Har du svårt att somna, eller känner du kanske dig uppe i varv och har svårt att fokusera. En citron på nattduksbordet kan hjälpa dig få bukt med samtliga problem.

Använder du citron till mat och bak? Bra, de är rika på c-vitaminer och den härliga citrussmaken bidrar med god smak till de flesta rätter och bakverk vi använder dem i. MEN, de små gula citrusfrukterna kan göra nytta även utanför köket, nämligen i ditt sovrum.

Se också: 5 sätt citron är bra för din sömn

5 anledningar att ha en citron på nattduksbordetBrand logo
5 anledningar att ha en citron på nattduksbordet

Gör så här: Klyv en citron i två delar, eller skiva och lägg på ett fat bredvid sängen och se fram emot de här härliga fördelarna. Känn efter i morgon om du tycker att det funkar!

Annons

Citrondoft är bra för andningen

Citroner är kända för att innehålla mycket c-vitaminer, välgörande antioxidanter och ha antiinflammatoriska egenskaper. Att andas in doften av citron är alltså bara hälsosamt, och lider du av nästäppa och hängighet hjälper du kroppen på traven att göra sig kvitt besvären.

Citron gör det lättare för dig att fokusera

Doften av citron kan hjälpa dig att somna snabbare eftersom du får lättare att fokusera när du känner doften av citron och detta ökade fokus gör oss lugnare vilket i sin tur gör det lättare att somna.

Citrus skrämmer bort småkryp

Har du flugor eller andra ovälkomna gäster i ditt hem? Då vet du hur galen man kan bli av att höra surret som bara verkar bli ÄNNU högre när det är dags att sova!

Som tur är gillar inte de små irritationsmomenten doften av citrus alls! Med några skivor citron på nattduksbordet lär de snart hitta andra ställen att surra runt.

Annons

Vill du ha fler hälsotips?

Följ oss på Facebook - klicka här

Följ oss på Instagram - klicka här

Få nyhetsbrev - klicka här

Citroner hjälper hjärnan av slappna av

Känner du dig stressad? Det är inte för inte att citrus är en vanlig doft inom aromaterapi, den hjälper nämligen hjärnan att slappna av. Med några skivor citron bredvid sängen ger du alltså hjärnan samma effekt vilket gör det både behagligare att gå och lägga sig, och enklare att somna.

Citron tar bort färglukt

Har du kanske nyligen målat om? Då vet du hur irriterande färglukten kan vara när man ska sova. Lägg några skivor citron i vatten så luktar det bättre! Som en bonus drar sig citronen åt färglukt så att den försvinner från ditt hem snabbare.

Källa: Expressen

Annons