Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

5 saker som händer när du struntar i behån

17 aug, 2021 
AvFemina
Behå:ar i olika färger hänger på tvättlina.
En behå är bra på många sätt, men det skadar inte att välja bort den ibland. Då kan nämligen dessa fem trevliga saker hända med brösten!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

1. Dina bröst får finare form

Vi är nog många som använder behå för att lyfta bysten och göra den ”toppigare”. Men visste du att du egentligen gör dina bröst en otjänst? När du använder behå förslappas dina bröstmuskler, eftersom de slipper arbeta. Tar du däremot av behån stärks musklerna, vilket motverkar en hängig byst.

Se också: Sofias tuttkrukor gör succé: "Vill avsexualisera bröstet"

Sofias tuttkrukor gör succé: "Vill avsexualisera bröstet"Brand logo
Sofias tuttkrukor gör succé: "Vill avsexualisera bröstet"

2. Blodcirkulationen förbättras

Både axelbanden och omkretsbandet stramar mot huden och försvårar för blodet att cirkulera i kroppen. Därför är det viktigt att då och då släppa på spänningarna och hjälpa cirkulationen – det kommer att göra att du mår mycket bättre.

Annons

3. Du sover bättre

Det låter kanske otippat, men din behå kan faktiskt påverka din sömn. Om du tar av behån redan på kvällen får kroppen andas friare och du somnar lättare. Att sova med behå på kan skapa direkta sömnsvårigheter, visar dokumenterade studier.

4. Din hud blir finare

De flesta behå:ar är gjorda av material som inte är bra för kroppen. Det kan skapa klåda och utslag, inte mist från spännet baktill som kan innehålla nickel. Dessutom samlas det lätt bakterier och smuts i tyget som ständigt tycks mot din hud och gör den irriterad.

5. Du får större bröst

Ja, det är sant. I stället för att använda push-up för att göra bysten större bör du släppa den fri. När dina bröst ges mer fritt utrymme och får använda sina muskler har de större möjlighet att växa och bli fylligare. Så ta av kuddar och byglar emellanåt och låt brösten formas naturligt.

Källa: Aftonbladet

Text: Margaretha Malmgren, från Allas.se

Annons