Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiMag- och tarmproblemFästingarSömnproblem

7 smarta prylar för en smidigare vardag!

12 dec, 2018 
Redaktionen
Tekniska hjälpmedel vid funktionsnedsättning.
Förenkla när du ska laga mat, betala räkningar eller kolla på tv. Här är prylarna du behöver!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Här är några exempel på butiker och internetföretag som säljer fiffiga och prisvärda prylar för olika typer av funktionsvariationer eller andra fysiska utmaningar.

Bo Edin

Telefoner och tillbehör, samtals- förstärkare, väckarklockor med extra högt alarm, vibration och starka ljussignaler. Extra intressanta är deras hjälpmedel för tinnitus. Edin.se.

Klocka mot tinnitus

Tinnitusklockan S-650 är ett väckarur med ljudterapi. Du kan välja mellan 24 ljud för att lindra obehag av tinnitus, blockera irriterande ljud och skapa en lugnande atmosfär så att du somnar lättare och får ökad sömnkvalitet. Klockan har uttag för hörlurar. Finns att köpa på Edin.se.

Annons

Bellman & Symfon

Har olika hörselskydd med hög kvalitet, och väckarklockor med extra hög och tydlig väckningssignal, kraftfulla vibrationer och blixtljus. Bellman.com

Smart förstärkare

Samtalsförstärkaren från Bellman & Symfon lyfter fram orden och filtrerar bort bakgrundsbruset, så att du kan höra klart och tydligt. Kan användas under samtal, men också när du tittar på tv, lyssnar på musik eller ett radioprogram. Då slipper du höja volymen. Du kan välja att lyssna med hörlurar eller öronsnäckor. Finns att köpa på Bellman.com.

Annons

Varsam

Här hittar du hjälpmedel för mycket, till exempel burköppnare eller greppvänliga bestick, förstoringsglas, hjälpmedel för dusch och badrum. Handledsstöd, hals- krage, stödstrumpor, kinesiotejp, hjälpmedel till hallux valgus och hammartå och mycket mer. Varsam.se

Praktisk armförlängare

När det är svårt att komma åt på ryggen! Du fyller på med kroppslotion eller solkräm, sedan smörjer du utan problem i alla vinklar med de små roterande kulorna. Finns att köpa på Varsam.se

Annons

Koll på löken

Med den här smarta lilla prylen håller du löken på plats och skär fina skivor mellan taggarna! Finns att köpa på Varsam.se.

Sakta

Satsar främst på behov hos äldre med rörelseproblem, men har också många genialska lösningar för hushåll och bad/dusch. Exempelvis burköppnare och andra prylar för klena fingar, ryggtvättare, toaförhöjare osv. Sakta.se.

För räkningarna

OCR läsaren är en så kallad läslinjal som gör det lättare att läsa OCR-nummer när du betalar dina räkningar, och annan text med för små bokstäver och siffror. Finns att köpa på Sakta.se.

Annons

Smarta saker

Här hittar du smarta problem lösare, en stor del av sortimentet är svenska innovationer och sam- arbetet med Svenska Uppfinnare- föreningen bidrar till många nya spännande och unika produkter. Du hittar till exempel burk- och flasköppnare, knäkudde för lap- top och hörlurar som dämpar störande brus.
Smartasaker.se

Händig hyvel

På denna ergonomiska osthyveln sitter handtaget ovanför hyveln och ger ett bättre och mer naturligt grepp runt handtaget. Är ett bra hjälpmedel för dig med reumatism eller svaga händer. Finns att köpa på Smartasaker.se.

Läs också:

Digital tolk gör livet lättare för döva Petra

Artificiell intelligens hjälper hörsel- och synskadade

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons