Är du nummer två i syskonskaran? Då är du troligtvis den rebelliska

Kronprinsessan Victoria som barn med pappa kungen och lillebror Carl Philip.

Foto: TT

Vem du är i syskonskaran säger mycket om hur du är som person. Nu visar en studie att barn nummer två troligtvis är familjens rebell.

Storasyskon har enligt forskning visat sig vara den smarta i syskonskaran medan småsyskon ofta tillskrivs rollen som den roliga i familjen. Och är du andra ut i syskonskaran är du troligtvis den som är mest rebellisk.

En studie hävdar nämligen att syskon nummer två är mer benägen att missköta sig, ibland så till den grad att det kan få allvarliga konsekvenser.

Enligt en rapport från Massachusetts Institute of Technology är andra barnet mer upprorisk än sitt äldre syskon. Undersökningen visade att barn nummer två är 25-40 procent mer benäget att hamna i allvarliga problem i skolan eller med lagen.

1:45

Efter reklamen: 8 skådisar som jobbat ihop med sina syskon

(1:45)

Enligt NPR är en möjlig förklaring att föräldrar tenderar ändra sin uppfostran efter första barnet. Förstfödda barn får föräldrarnas fulla uppmärksamhet medan yngre syskon ofta måste konkurrera om intresset. Och när familjen växer förändras även dynamiken.

Men är du andra barnet behöver du inte oroa dig alltför mycket. Detta betyder inte att du är dömd till ett liv av brott och förödelse utan bara att födelseordningen kanske har större betydelse än man först har trott.

Källa: Country Living US

Artikeln publicerades först på MåBra.

Dna-test gav Susan Tuvebäck en efterlängtad syster

Nya bilder på prins Julian med syskonen – se dem här!