Lästips:Träning och motionNär hjärtat svikerPsykologiBlodtryckMag- och tarmproblem

Bli av med förhårdnader och få vårfina fötter – 3 tips som hjälper

12 maj, 2021 
Mirijam Geyerhofer
Testa de här tipsen så är du snart redo att möta sommaren med lena och mjuka fötter!
Att göra fötterna redo för sommaren kräver ofta en omgång i badrummet innan sandalerna känns okej att plocka fram. Här är bästa tipsen mot förhårdnader.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Plötsligt kommer värmen och sommarskorna åker fram – och av. Efter att ha traskat runt i snö och slask med grova kängor under en hel vintersäsong så har livet med bara fötter på gräsmattan känts långt borta, men med den här trestegsraketen kommer du få sommarens fräschaste fötter på nolltid!

Se också: Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter

Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötterBrand logo
Skönhetsrutinen i 5 steg för dina fötter

Bada, fila och smörj bort förhårdnaderna

Att slita av sig strumpan och gå loss på en torr och trött häl med en fil kan verka lockande, men som med mycket annat är det välinvesterad tid att göra lite för- och efterarbete för att få fötterna på extra gott humör.

Vill du ha fler hälsotips?

Följ oss på Facebook – klicka här

Följ oss på Instagram – klicka här

Få nyhetsbrev – klicka här

Att mjuka upp huden med ett härligt bad innan filen plockas fram gör att den döda och torra huden blir enklare att ta bort. Och med rätt efterbehandling fortsätter processen mot sommarfina fötter även efter att du är klar. Att även bli bättre på att ta hand om sina fötter i vardagen kommer dessutom göra gott på längre sikt.

Fotbad med bikarbonat är en bra huskur mot förhårdnader.
Ett fotbad med bikarbonat, epsomsalt eller olja är skönt för trötta fötter.

Steg 1: Fotbad med bikarbonat mot förhårdnader

Att sänka ner sina trötta fötter i ett varmt fotbad är både skönt och välgörande. Det varma vattnet ökar blodcirkulationen och med rätt produkter i vattnet kommer fötterna må riktigt bra. Med ett par matskedar bikarbonat och en liten skvätt olja i vattnet blir huden mjuk och vi är ett steg närmre riktigt mjuka fötter.

Annons

Steg 2: Fila bort förhårdnader med pimpsten

Att rent mekaniskt avlägsna gammal hud är både effektivt och enkelt gjort. Med en pimpsten kan du ta i lite extra utan att riskera att fila allt för djupt. Tänk på att det bara är den gamla huden som ska bort, den mjuka huden där under är lite känsligare i början. Både hälarna och utsidan av foten nedanför lilltån brukar må bra av en omgång med pimpstenen. Avsluta med att tvätta av den avfilade huden från fötterna.

Steg 3: Kräm som mjukar upp förhårdnader och torra hälar

Det finns fotkrämer som innehåller olika former av mjukgörare som långsiktigt hjälper mot både förhårdnader, liktornar och hälsprickor. Hitta en kräm som du tycker om och avsluta med att smörja in fötterna ordentligt så att de blir riktigt härligt återfuktade. Kan du få hjälp av någon som även ger lite fotmassage samtidigt så är det ett extra plus! Glöm inte att tvätta händerna noga om du använt fotkräm med mjukgörare då den inte är avsedd för den tunnare huden i handen.

Annons