Oväntade bakteriebomber i hemmet

bakterier hemma.

Varje dag utsätts du för en massa bakterier hemma utan att du tänker på det. Bakteriebomberna finns många gånger där du minst anar det.

Här finns det mycket bakterier hemma:

1. Handtag är fulla med bakterier. Särskilt dörrhandtaget och handtaget in till slaskhinken.

2. Disktrasan och kökshandduken är riktiga bakteriehärdar som du bör du byta ofta.

3. Stolsryggen glömmer många bort att torka av. Här fastnar många bakterier eftersom stolen flyttas ut och in flera gånger om dagen.

4. Spolknappen på toaletten. De flesta spolar först och tvättar sedan händerna.

5. Barnens leksaker är en annan bakteriebomb. När föräldrarna flyttar undan byggklossar och inte tvättar händerna efteråt så fastnar bakterier på allt de rör vid.

Så smittar magsjuka och så undviker du den:

Smittvägen går från hand till mun eller från hand till mat till mun.

Tvätta alltid händerna när du snutit dig eller något av barnen annars har du snart bakterier i hela hemmet och på ställen du normalt inte tänker på som smittkällor.

När du lagar mat är det viktigt att använda rena skedar om du provsmakar.

Speciellt under sommaren ökar diarrér på grund av salmonella, listeria och campylobacter som glömmer sig i korv och kyckling.

Se till att köttet blir ordentligt genomstekt och har du tagit i rått kött ska händerna tvättas innan du rör vid färdiglagad mat.

Det är alltid bäst att tvätta händerna med tvål och vatten, men handsprit är bättre än ingenting. Handsprit verkar dock inte på smutsiga händer, då är det tvål och vatten som gäller.

Mer innehåll hos allas.se: