Superprylen som hjälper dig ta på skorna utan böjd rygg

Kvinna tar på sig ett par skor.

Foto: Shutterstock/TT

Brukar du också känna hur ryggen smärtar när du böjer dig ner för att ta på skorna? Med detta smarta hjälpmedel sparar du både din rygg och skornas hälkappa!

Att ha ont i ryggen är ett av våra vanligaste folkhälsoproblem. Kvinnor är i högre grad drabbade än män. Värken sitter oftast i ländryggen, alltså i nedre delen av ryggen, eller högre upp i bröstryggen. Statistik från Folkhälsomyndigheten visar att så många som åtta av tio svenskar någon gång beräknas få ont i ländryggen.

Även om det smärtar i ryggen är det viktigaste rådet vid tillfälliga ryggbesvär att fortsätta leva som vanligt. Promenader, simning och lättare träning stärker på sikt kroppen och lindrar ofta smärtan.

Men att göra hastiga vridningar i sidled eller att börja på ryggen är inte att rekommendera. Det förvärrar ofta smärtan och kan ge ytterligare besvär. Så långt det är möjligt bör man därför välja lämpliga hjälpmedel för att underlätta vardagliga sysslor som kräver ryggböjningar.

Så enkelt tar du på skorna

Det är nästan omöjligt att ta på sig ett par skor utan att böja på ryggen – om du inte har rätt hjälpmedel. Med ett extra långt skohorn slipper du ryggböjningar och klumpiga vridningar som kan orsaka smärta.

Det här klassiskt skohornet i svart metall är hela 80 centimeter långt. Skohornet är inte bara smidigt och bekvämt att använda, det skyddar dessutom hälkappan på dina skor och håller skorna fina längre. Därmed undviker du skoskav baktill.

Läs mer och beställ skohornet här (reklamlänk från Aller media shop)

Kvinna tar på skor med ett långt skohorn.
Foto: Aller Media shop

Läs mer och beställ skohornet här (reklamlänk från Aller media shop)

Ta hand om dina fötter

Vill du skämma bort dina fötter lite extra? Med ett par sköna tofflor håller tårna sig varma och mjuka. Säg hejdå till kalla fötter och skoskav med dessa favoriter!

Här är tre sköna tofflor att fynda just nu

1. Värmetofflor

Värmetofflor
Foto: Aller Media shop

Värm innerkuddarna i micron, stoppa in dem i tofflorna, stoppa ner dina fötter och känn värmen sprida sig i hela kroppen. De uttagbara innerkuddarna är fyllda med vete och tofflorna är i mjuk fleece.

Läs mer och beställ värmetofflorna här (reklamlänk från Aller media shop)

2. Slip-in-tofflor

Slip-in-tofflor
Foto: Aller Media shop

Gosiga slip-in tofflor i en klassisk design. Stoppa in foten i härlig fuskpäls och låt dig värmas.

Läs mer och beställ slip-in-tofflorna här (reklamlänk från Aller media shop)

3. Duntofflor

Duntofflor
Foto: Aller Media shop

Stoppa fötterna i dessa mjuka och sköna duntofflor som håller fötterna varma. Yttermaterial i 100 % bomull med fyllning av 100 % tvättad ankdun och ankfjäder.

Läs mer och beställ duntofflorna här (reklamlänk från Aller media shop)

Källor: Folkhälsomyndigheten, Vårdguiden och SVT

Fuskstäda: Så får du ett fräscht hem på 15 minuter!

Mer innehåll hos allas.se: