Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: Träning och motionLivet med psykisk ohälsaPsykologiSköldkörtelproblemBlodtryck

Träna hemma med gummiband – 3 enkla övningar alla klarar

16 jan, 2020 
Redaktionen
Kvinna tränar med gummiband.
Foto: TT/Shutterstock
Ett gummiband är det perfekta träningsredskapet för alla som vill komma i form snabbt hemma.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Att träna med gummiband är skonsamt för kroppen och ett mycket ekonomiskt alternativ till dyra gymkort – den lilla investeringen i det smarta träningsredskapet lönar sig alltså snabbt. Du som föredrar att träna hemma kommer att älska hur liten plats gummibandet tar upp, du kan enkelt stoppa undan det i en låda och packa ner det i resväskan när du åker på semester.

Även om du fokuserar på en specifik muskelgrupp när du använder ett träningsgummiband aktiverar du flera muskler samtidigt och får maximal effekt genom att det erbjuder motstånd under träningen. Hur tungt motstånd du jobbar med beror på din personliga nivå, men utgångspunkten är att ju kortare bandet är, desto trögare är motståndet.

Träningsgummiband med justerbart motstånd – läs mer och beställ här

De smarta träningsgummibanden har hela åtta öglor som du kan använda för både hand- och fotgrepp. Om du är nybörjare kan du börja på den yttersta öglan och successivt växla till tyngre motstånd när du känner att du är redo för en ny utmaning.

Annons
Träningsgummiband

Beställ träningsgummiband – klicka här

3 övningar med gummiband som du kan göra hemma

Kvinna tränar med gummiband.

1. Biceps (överarmens framsida)

Lägg gummibandet på golvet och placera ena foten mitt på bandet. Ta tag i den ögla där du får ett måttligt motstånd och böj armen i 90 graders vinkel. Jobba mot motståndet och dra gummibandet upp och ner framför kroppen så att din överarm spänns. Upprepa 10-15 gånger och byt därefter arm. Upprepa tre gånger per arm.

Annons

Beställ gummiband här

Kvinna visar övningar med gummiband.

2. Rygg, ben och rumpa

Ställ dig på alla fyra och ta tag i de öglor där du har ett måttligt motstånd och tryck händerna mot golvet. Placera mitten av gummibandet i din hålfot och lyft benet bakåt och rakt ut i en lugn och kontrollerad rörelse. Upprepa 10-15 gånger per fot gånger i tre set.

Kvinna tränar kroppen med gummiband.

3. Triceps (överarmens baksida)

Ta tag i den ögla som ger dig måttligt motstånd, sätt foten mitt på gummibandet. Dra armen bakåt så att du spänner musklerna på armens baksida, det så kallade gäddhänget. Böj och sträck armen 10-15 gånger samtidigt som du fokuserar på att hålla mage och rumpa spända utan att svanka. Upprepa tre gånger per arm.

Annons

Beställ gummiband här

Därför är det viktigt med rätt träningskläder

träningsset

När det är dags att träna är det många som slumpmässigt tar på sig de kläder som råkar ligga framme. Men kläderna har faktiskt en stor betydelse. Genom att välja rätt kläder för din träningsform undviker onödigt obehag. Du slipper till exempel skavsår, nedkylning och liknande, och kan utföra din träning på ett mer effektivt sätt.

Detta här snygga träningssetet är tillverkat av merinoull/polyester-blandad jerseykvalitet. Ett mycket användbart set för träning, men som också kan användas under härliga promenader eller bara hemmamys.

Annons

Beställ ditt träningsset här (reklamlänk)

Se också: 5 anledningar att styrketräna

5 anledningar till att styrketränaBrand logo
5 anledningar till att styrketräna
Annons